Szabolcs-Szatmár-Bereg - TISPOL biztonsági öv ellenőrzés

Szabolcs-Szatmár-Bereg - TISPOL biztonsági öv ellenőrzésAz Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Műveleti  Csoportjának 2009. éves ellenőrzési terve alapján szeptember 8-10-éig  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is kampányt tartanak, melynek során a  biztonsági öv, gyermekülés és bukósisak előírásszerű használatát  ellenőrzik kiemelten - a járművezetőknél és utasoknál egyaránt.

 

 

 

 

Az ellenőrzést a rendőrség a Nemzeti Közlekedési Hatósággal  együttműködve hajtja végre.

Az NKH munkatársai a leállított  gépjárművek műszaki állapotát, a közúti forgalomban való  részvételének alkalmasságát, a jogszabályokban előírt okmányok  meglétét vizsgálják.

 

 

Magyarországon a biztonsági öv használat mértéke sajnálatos módon  alacsony (48-62 %), melyet a jövőben a jelenlegi szintről legalább az  európai átlagra (90 %) szükséges emelni.  A halálos sérülések megelőzésében a passzív biztonsági eszközök szerepe  kiemelten nagy, s a biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer  használatának további terjesztése, illetve kikényszerítése nélkül a  hazai és nemzetközi közlekedéspolitikai célkitűzések nem teljesíthetőek.