Három ázsiai elefánthölgy a SóstóZooban - a Zöld Piramis első lakói

Három ázsiai elefánthölgy a SóstóZooban - a Zöld Piramis első lakóiAz európai fajmegmentési program keretében három, a legszebb hölgykorban lévő ázsiai elefánt érkezett Spanyolországból a Nyíregyházi Állatparkba. Ők lesznek a jövő év tavaszán átadásra kerülő nagyszabású beruházás, az indonéz szigetvilág dzsungeleit idéző Zöld Piramis első lakói.

 

 

 

 

A három elefánttehén érkezte egyúttal azt is jelenti, hogy Nyíregyházán található Magyarország legnagyobb elefánt- és vastagbőrű gyűjteménye. Ezzel ugyanis a már az Állatparkban élő afrikai elefánt mellett ázsiai fajjal is dicsekedhetnek a nyíregyháziak: ezt egyébként Európa többszáz állatkertjéből mindössze tíz teheti meg!

 

Három ázsiai elefánthölgy a SóstóZooban - a Zöld Piramis első lakói

 

A szelíd elefántok tréningje elkezdődött, úgyhogy nem kell jövő tavasztól Ázsiába utazni senkinek hogyha elefánt hátról akarja nézni a világot, mert jövő tavasztól a Nyíregyházi Állatpark 3 elefántján kicsik és nagyok is utazhatnak majd.

 

 Az állattartás szakmai csúcsát jelentő elefántgondozói munkával nyolc szakember foglalkozik, akiknek munkáját is minősíti, hogy a jövő esztendőben Nyíregyházán rendezik meg az európai elefántgondozók továbbképzését.

Jó hír az országban egyedülálló gyűjtemény háza tájáról, hogy rövidesen pótmamát kap a közelmúltban árván maradt kétesztendős kis bika, Jumaane, aki egyébként az első, Magyarországon született afrikai elefánt. A két faj tágas kifutókkal ellátott, ám két különböző helyszínen látható, nem mindennapi érdeklődést és örömet váltva ki a Nyíregyházi Állatpark szépszámú látogatóinak körében.