Kábítószer terjesztéssel gyanúsított család Nyíregyházán

Kábítószer terjesztéssel gyanúsított család NyíregyházánA Nyíregyházi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya kedden este a Jonatán akció osztály munkatársaival közösen tartott házkutatást egy lakásban, ahol a rendelkezésre álló adatok szerint kábítószert árultak. A rendőrök 14 gramm amphetamin-gyanús port és kb. 10 gramm növényi származékot, feltehetően marihuánát találtak.

 

 

 

 

A terjesztéssel egy középkorú házaspárt, valamint egy 34 éves férfit és egy 28 éves nőt gyanúsítanak. A nyomozás adatai szerint többen vásároltak tőlük, egy onnan éppen elhajtó gépkocsiban további 14 gramm növényi származékot találtak. Több fogyasztó ellen is büntetőeljárás indult, az egyik feltételezett terjesztőt, a 34 éves férfit pedig őrizetbe vette a Nyíregyházi Rendőrkapitányság.

Az eljárást szakértők bevonásával folytatják. A feltételezett dílerek lakásában nagy mennyiségű, valószínűleg bűncselekményből származó arany ékszert is lefoglaltak, melynek eredetét még vizsgálják.

 

A nyíregyházi nyomozók múlt pénteken is rajtaütöttek egy feltételezett drogdíleren. Az akkor lefoglalt kábítószer az előzetes gyorsteszt alapján 1,3 kilogramm marihuána és mintegy 400 gramm amphetamin. A 31 éves gyanúsítottat őrizetbe vették, a bíróság azóta előzetes letartóztatásba helyezte.