Folytatódik a virágpalánta cserebere Nyíregyházán

NyíregyházaNyíregyháza MJV 2011-ben hosszú idő után ismét csatlakozik a Virágos Magyarországért Országos Környezetszépítő Mozgalomhoz. A városok közötti verseny során a bíráló bizottság egyik fő értékelési szempontja a lakosság és a vállalkozások részvétele a zöldítési mozgalomban, az erkélyek, előkertek, utcafrontok szépítésében.

 

 

Egy hete nagy érdeklődés kísérte a meghirdetett virág cserebere akciót ezért most szombaton (május 7.) folytatása lesz.

A szervezők azon magánszemélyek és cégek részvételére számítanak, akiknek van fölös, virágágyásba ültethető egynyári vagy évelő  virága, szaporító anyaga, virágmagja vagy hagymája és szívesen elcserélnék azt egy-egy más, a tulajdonosnak éppen hiányzó  fajtára. Saját környezetük szépítésével és rendben tartásával egyénenként sokat tehetnek a nyíregyháziak, hogy a megyeszékhely előkelő helyen végezhessen a megmérettetésben.

Időpont: május 7. (szombat) 8:00-11:00 között

Díjmentes a belvárosi parkolás, így bárki könnyen elhozhatja fölösleges növényeit.

Helyszín: Nyíregyháza, Országzászló tér

Nagy érdeklődés esetén:

2011. május 14. (szombat) szintén az Országzászló téren, 8:00-11:00 között megismétlődik az akció.

Felhívjuk az érdeklődő lakosok figyelmét, hogy virág árusítására nincs lehetőség, csupán cserére, illetve felajánlásokra, ha valaki felesleges palántával rendelkezik. Ennek megfelelően virágkereskedők, őstermelők, vágottvirág-árusok nem vehetnek részt a börzén. A cserebere zavartalanságát a Közterület-felügyelet munkatársai biztosítják.