Hó - helyzetjelentés Nyíregyházán

Nyíregyházán nem okozott tragédiát, leállást, vagy fennakadást a havazás és a rendkívüli hideg.  A Polgármesteri Hivatal Humán Főosztályának Szociális Osztálya folyamatosan tartja a kapcsolatot a szociális és gyermekjóléti intézményekkel, valamint a NYÍRVV Kft-vel. 

 

 

 

Február 3-5. között, a krízisautó 22 esetben ment ki hívásra, 13 főt szállítottak melegedő helyre, vagy átmeneti otthonba. 21 család kapott élelem és tűzifa támogatást. A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete élelmiszer adománnyal segítette a krízisellátást. 
 
Február 6-án a NYÍRVV Kft. 3 munkatársa gondoskodott egész nap folyamatosan a tűzifa válogatásáról, rakodásáról, kiosztásáról. 49 fővel végezték a belvárosi buszmegállóhelyek takarítását, síktalanítását, a belvárosi tereken a gyalogosforgalom számára kialakított közlekedési utak szélesítését, szelencézést, parkolók kézi takarítását, a jósavárosi gyalogátkelők, lépcsők, járdák hóeltakarítási munkáit.
 
     Két kisgép dolgozott a hosszú járdák takarításán, (Pl.: Északi körút, Vasvári Pál utca, stb.), az önkormányzati ingatlanok, az Érkert járdáinak síktalanításán. Befejeződött a körúton kívüli gyalogátkelőhelyek hóeltakarítása, síktalanítása, a Piros ház udvarában a fizető parkolók takarítása, és a kertváros gyalogátkelőhelyek hóeltakarítási munkái, valamint a buszöblök tarajozása. Egy vállalkozó két géppel folyamatosan dolgozott az Örökösföld szervízútjainak, járdáinak megtisztításán.
 
     Ezen túlmenően öt nagygéppel dolgoztak a közutak járhatóvá tételén, és 4 vállalkozó 20 órában dolgozott - a lakossági bejelentések alapján a bokortanyák, külterületek hóátfúvásainak megszüntetésén (Felsősima és környéke, Samókabokor, Lomb utca, Darázs utca, Vajdabokor, Rókabokor, Vargabokor, Füzesbokor, Nagyszállás, Nyírjestanya, Görcsössor, Lászlótanya). 
 
A NYÍRVV Kft. arra kéri a lakosságot, hogy a parkolóhelyek megfelelő  takarítása érdekében segítsék azzal a munkálatokat, hogy csak a már letisztított parkolóhelyeken állnak meg. 
 
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Nyíregyházán február 7-én (kedden) a parkolás a város egész területén továbbra is ingyenes.