Holtverseny esetén aranyjátszma dönthet a Strandröplabda Országos Bajnokságon

Holtverseny esetén aranyjátszma dönthet a Strandröplabda Országos Bajnokságon Augusztus első hétvégéjén a hűvösvölgyi Nagyrét Tenisz- és Sportközpontban rendezik a strandröplabda országos bajnokság idei negyedik, egyben utolsó fordulóját. Érdekesség, hogy összesítésben a nőknél és a férfiaknál is előfordulhat holtverseny, ebben az esetben aranyjátszma dönt az aranyéremről. 

Strandröplabda képgalériák: Cegléd, Gyenesdiás.
 

Augusztus első hétvégéjén a hűvösvölgyi Nagyrét Tenisz- és Sportközpontban rendezik a strandröplabda országos bajnokság idei negyedik, egyben utolsó fordulóját. Érdekesség, hogy összesítésben a nőknél és a férfiaknál is előfordulhat holtverseny, ebben az esetben aranyjátszma dönt az aranyéremről. Strandröplabda képgalériák: Cegléd, Gyenesdiás.

A nőknél a Dambendzet Nathalie, Józsa Zsuzsanna páros, a férfiaknál pedig a Tóth II Gábor, Bagics Bence duó a bajnoki aranyérem elsőszámú esélyese, de a Gudmann Csilla, Szombathelyi Szandra, valamint a Dr. Horváth Balázs, Vocskó Máté egységnek is van még esélye! Az elmúlt évekhez képest idén némileg módosult a versenyrendszer, nincs döntő, a végső sorrendet a négy torna összesített eredménye alakítja ki, de minden párosnak csak a három legjobb helyezése számít be. A hölgyeknél a Dambendzet, Józsa kettős Harkányban és Cegléden nyert, Gyenesdiáson nem indult, a Gudmann, Szombathelyi egység Harkányt kihagyta, Cegléden ezüstérmet szerzett, Gyenesdiáson pedig győzött. A képlet egyértelmű: Gudmannéknak nyerniük kell! Ha ez megtörténik, Józsáék viszont nem jutnak fináléba, akkor Gudmannék a bajnokok. Ha viszont éppen Józsáék ellen győznek a döntőben, akkor bizony holtverseny lesz a két páros között.

A férfiaknál Dr. Horváth Balázs és Vocskó Máté győzött Harkányban, ugyanitt Tóth II Gábor és Bagics Bence a négy közé sem jutott be. Cegléden és Gyenesdiáson is győztek Tóthék, Vocskóék előbbi helyszínen harmadikak lettek, a következő tornán viszont az elődöntőről is lemaradtak. A forgatókönyv itt sem bonyolult: Vocskóéknak nyerniük kell. Ha ez összejön nekik, és Tóthék lemaradnak a dobogóról, Vocskóék lesznek a bajnokok. Ha Tóthék bronzérmet szereznek, holtverseny lesz, ha viszont bejutnak a fináléba, annak eredményétől függetlenül bajnoki címet ünnepelhetnek.

Mindkét nem esetében előfordulhat tehát holtverseny. Igen ám, de mi történik ekkor? Hiszen csak egy páros szerezheti meg az országos bajnoki címet! A szervezőket nem kell félteni, ők minden helyzetre felkészültek. Kun Gábor, a Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda Bizottságának elnöke, a sorozat főszervezője elmondta, hogy a teremröplabdából származó példát felhasználva egy 21 pontig tartó ráadás szett, úgynevezett aranyjátszma dönthet az összetett elsőségről. Ha egy európai kupa-párharcban (CEV-kupa, Challenge-kupa) az egyik csapat megnyeri az első mérkőzést, a visszavágót viszont az ellenfele, ráadásul a játszmaarány is döntetlen, akkor jön a továbbjutást eldöntő aranyjátszma!