Nagy Rajzolás Tiszavasváriban a Múzeumok Őszi Fesztiválján

Nagy Rajzolás Tiszavasváriban a Múzeumok Őszi Fesztiválján  A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretein belül idén először, október 10-én, szombaton kerül megrendezésre a "Nagy Rajzolás", azaz "Big Draw" névre keresztelt esemény Tiszavasváriban a Vasvári Pál Múzeumban.

 

A rendezvényre kortól, alkotóstílustól és kézügyességtől függetlenül várnak mindenkit a több helyszínen rendezett közös alkotóprogramra, az egyetlen kritérium csupán a kreativitás. A Vasvári Pál Múzeum, a Nyíri Mezőség múzeuma is csatlakozott ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez.

Nagy Rajzolás Tiszavasváriban a Múzeumok Őszi FesztiváljánA rendezvény napján délelőtt 10 órától várják az érdeklődőket. Amennyiben az időjárás kegyes lesz, a Múzeumkertben és a Sőrés Sétányon készül majd el a „nagy rajz”. Rossz idő esetén a múzeum régészeti kiállítójába várják a családokat és ifjú Picassókat. Itt a lehetőség, hogy a rajzolók kilépjenek a megszokott keretekből, hogy a bevett anyagok (ceruza, festék, szén stb.) használata mellett próbáljanak ki új dolgokat is, például homokot, textilt vagy akár vízpárát is!

Ugyanúgy értékelik a szervezők a technikailag kifinomult munkákat, mint a vad színes ötleteket: a logikátlan szívesen látottat csakúgy, mint a megszerkesztett rajzokat.