Vasvári Pál Múzeum

5000 Év régészeti titkai Tiszavasváriban

A Vasvári Pál Múzeum „5000 Év Titkai” kiállítása a Nyíri mezőség páratlan régészeti leleteit mutatja be. A Hortobágy, a Nyírség és a Tisza keleti partja között fekvő Nyíri mezőség olyan ritka terület, amelyen a Kr.e. 5000-től a középkorig feltárt települések és temetők reprezentálják az egymást követő civilizációk fejlődését. 
 

Bezár,de mégis tovább működik a Vasvári Pál Múzeum

 

Mint ismert, a vidéki múzeumok önkormányzati fenntartásába kerülnek 2013. január elsejétől, miután az Országgyűlés  még októberben elfogadta a muzeális intézményekről szóló törvény módosítását. Tiszavasvári város önkormányzatának képviselő testülete november 29-i közgyűlésén tárgyalta és egyhangúlag elfogadta a Vasvári Pál Múzeum fenntartó-váltásával kapcsolatos, törvényben meghatározott további feladatait. 
 

Szabadegyetem a Vasvári Pál Múzeumban

A tiszalöki munkatábor története 1951-1953 között. Folytatódik a Vasvári Pál Múzeum Szabadegyetem című előadássorozata. 

"Tollal írt, linóba metszett, rézbe karcolt meséim"

 

Ezzel a címmel látható egy hónap át a Botrágyi Károly nyíregyházi grafikusművész kiállítása Vasvári Pál Múzeumban. A művész alkotásait három kategóriába lehet sorolni: rézmetszetek, linómetszetek, tollrajzok. 

Szőke Mátyás borász vendégeskedik a Vasvári Pál Múzeumban

Tiszavasváro A Vasvári Pál Múzeum Borakadémiájának legutóbb elmaradt rendezvényét pótolják a szervezők 2011.július 28-án 18 órától. A borest vendége a Mátraaljai borvidék egyik legismertebb borásza Szőke Mátyás lesz.

Elkezdődött a Kabay János Emlékhét Tiszavasváriban

TiszavasváriNagyszabású programsorozattal várja - nem csak - Tiszavasvári lakosságát a Vasvári Pál Múzeum a Kabay János Emlékhét alkalmából.

A nyíregyházi "Barakk - kórház" a Vasvári Pál Múzeumban

TiszavasváriÚjabb, különleges előadással várja az érdeklődőket a Vasvári Pál Múzeum Szabadegyeteme kapcsolódva a kémia nemzetközi évéhez.

Borakadémia - a kulturált borfogyasztásért a Vasvári Pál Múzeumban

Új programsorozattal várja a kultúra és gasztronómia szerelmeseit a Vasvári Pál Múzeum. Borakadémia című programsorozat célja a kulturált borfogyasztás megismertetése és hirdetése.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Vasvári Pál Múzeum csatornájára