Szentmihályi Kézműves és Lovas hétvége

Szentmihályi Kézműves és Lovas hétvége  2010. Szeptember 25-26-án rendezik meg a hagyományos II. Szentmihályi Kézműves és Lovas hétvégét Tiszavasváriban. A rendezvény a hagyományoknak megfelelően a kultúra és a gasztronómia jegyében telik majd.

Szombaton a megszokott helyszíneken így a Vasvári Pál Múzeumban, a Múzeumkertben valamint a Szentmihály téren találkozhatnak az érdeklődők a kézműves mesterekkel és a térségből érkező lovasokkal.

 

 

Lesz lovas (versenyzők) felvonulás, lovas börze, ló patkolás, abrakolás, kézműves foglalkozások, vásár, koncertek (Budafolkband), kiállítások a múzeumban, Magyar Borok utcája valamint népi gasztronómiai legfinomabb ízei a Nyíri Mezőségről.

 

A szombati esemény a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Múzeumok Igazgatósága a Vasvári Pál Múzeuma által a Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP 3.2.11/10-1) elnyert Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek nyitó rendezvénye.

 

Vasárnap a Pampuch tanyán folytatódik a program lovas futamokkal így a kettes fogatok akadályhajtásával, díjugratással, lovas ügyességi versennyel.

 

A hétvége legjobban várt eseménye kétséget kizáróan a II. Szentmihályi Vágta lesz.