Meteorológus csoport alakult Nyíregyházán

Május 8-án a Nyíregyházi Főiskolán megalakult a Magyar Meteorológiai Társaság Nyíregyházi Csoportja. Debrecen, Pécs, Szeged és Szombathely után Nyíregyháza az ötödik város, ahol helyi csoport fogja össze a meteorológia iránt érdeklődőket. 

 

 
A főiskola tudásbázisára épülő csoport nagyobb részt hallgatókból áll, akiknek néhány lelkes oktató koordinálja a tevékenységét, mely kiterjed majd rendezvények szervezésére, tudományos ismeretterjesztésre, ily módon nyitottá válik külső érdeklődők számára is. Havi rendszerességgel szeretnének tartani találkozókat, külső előadók bevonásával és együttműködve a többi helyi csoporttal. Fontos célként fogalmazták meg az oktatás segítését, a meteorológiával foglalkozó hallgatók érdekeinek szolgálatát.
 
A keddi rendezvényen előadást tartott dr. Dunkel Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Magyar Meteorológiai Társaság elnöke, aki az időjárásról és az éghajlatról, mint a jövő energiaforrásáról valamint a nemzeti meteorológiai intézetek szerepéről beszélt. Dr. Tar Károly, a főiskola oktatója, a Magyar Meteorológiai Társaság társelnöke, aki jelenleg a nyíregyházi csoportot is vezeti, bemutatta a társaság tevékenységét.