Állati hűség a halálon túl is

Újabb megrendítő példáját, láthattuk a kutyák csodás ragaszkodásának. Nyírbogdány külterületén őrizte tegnap elütött társát ez a kis méretű szuka kutyus.

 
A mai napon Alapítványunkhoz befutott egy telefonhívás, amely szerint Nyírbogdány határában egy kis termetű kutya őrzi elütött társát már tegnap reggel óta. A hívó munkába jövet-menet látta az ebet, és amikor a mai napon is ott találta, jelezte szervezetünk felé. 
A bejelentést követően azonnal a helyszínre siettünk. Mentős kollégánk éppen egy bajba jutott állatért indult, amikor továbbítottuk felé a vészhelyzet hírét. A helyszínre érkezve azonban nehéz helyzetben találta magát. A kiskutya ádáz módon próbálta védelmezni az elpusztult kankutya holttestét, így segítségre volt szüksége. A bejelentő és a Nyírbogdányi Polgárőr Egyesület sietett a segítségére. Így sikerült biztonságba helyezni őt. 
 
 
 
Bogi- ezt a nevet kapta az Állatotthonban- sajnos nem rendelkezik mikrochip azonosítóval, így a gazdájának kiléte nem megállapítható.
A tacskó méretű kutyus már túl van a kezdeti sokkon, kicsit még bizalmatlan, de már barátkozik Alapítványunk dolgozóival.
 
Reméljük hamarosan megtalálja álomgazdiját, aki segít feledtetni az őt ért veszteséget!