Tacskót mentettek a tokaji rendőrök a Tiszából

A Tokaji Rendőrőrs munkatársai megmentették az otthonából elszökött és bajbajutott kisállat életét és visszaadták gazdájának.

 A Tokaji Rendőrőrs munkatársai megmentették az otthonából elszökött és bajbajutott kisállat életét és visszaadták gazdájának. A Tokaji Rendőrőrs munkatársai 2019. január 14-én 8 óra 50 perckor Tokajban, a Bajcsy-Zsilinszky utcán látták el szolgálati feladataikat, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi a Tisza partja felé szalad kezében egy kötéllel. Az egyenruhások a férfi után indultak, amikor meglátták, hogy az állampolgár egy kutyát próbál egy kötél segítségével a jeges vízből kimenteni.

 

 

A kutyus azonban nem értette, hogy meg kellene ragadnia az elé dobott kötelet. A rendőrök azonnal bekapcsolódtak a kutya-mentésbe. Az egyikük egy ágat lógatott be a jószágnak, amit az eb szájával meg is fogott, azonban a gally eltört, amikor a rendőrök ki akarták vele húzni a partra. A kisállat ereje elfogyni látszott és elkezdett süllyedni a víz alá.

 

Ekkor Csontos Gábor r. zászlós, kollégája, Hudák Norbert r. főtörzszászlós biztosítása mellett a befagyott folyón elment az időközben elsüllyedt kisállatig, majd a víz alól kiemelte és ölben a partra vitte.

 

A Tokaji Rendőrőrs munkatársai megmentették az otthonából elszökött és bajbajutott kisállat életét és visszaadták gazdájának.

A teljesen kimerült, reszkető ebet a rendőrök egy pokrócba tekerték és bevitték a Tokaji Rendőrőrsre, ahol megszárították, felmelegítették.

Később az egyenruhások kiderítették ki a kutya tulajdonosa és értesítették, hogy menjen a kisállatért.

A Tokaji Rendőrőrs munkatársai megmentették az otthonából elszökött és bajbajutott kisállat életét és visszaadták gazdájának.   A Tokaji Rendőrőrs munkatársai megmentették az otthonából elszökött és bajbajutott kisállat életét és visszaadták gazdájának.

A férfi hálásan megköszönte a rendőrök munkáját és épségben hazavitte szálkásszőrű tacskóját.

 

Forrás: police.hu