Enteriőr fotózás a Mystery Hotelben

Enteriőr fotózás a Mystery Hotelben Már a Mystery Hotel lobbijába érkezve is hatalmába keríti az embert az érzés, hogy most egy igazán különleges világba csöppent. Varró Zoltán designernek, a VarroDesign Stúdió alapítójának újfent sikerült egy nagyszabású alkotást létrehoznia.

 

 

 

A szálloda tematikáját nem csak a szabadkőművesek élete és munkássága inspirálta, hanem olyan fikciós irodalmi művek is, mint például a Harry Potter sorozat vagy a Da Vinci-kód regénye. Rövid bejegyzésünk a hotel enteriőr fotózásáról ad egy kis ízelítőt.

 

Lenyűgöző közösségi terek

 

Kezdésképpen a szálloda negyedik emeletén található terem, a ‘The Great Hall’ került lencsevégre. A vendégek ebben a helyiségben fogyasztják el a reggelijüket, illetve ide később is bármikor visszatérhetnek a vacsora idejére, illetve tetszés szerint egy ital vagy sütemény erejére is.

 

Ez a terem működött valamikor a szabadkőművesek lenyűgöző egyiptomi stílusban megalkotott titkos termeként. Több meghatározó elem is díszíti, mint például az óriási csillár, az oszlopok, a súlyos függönyök illetve a galériára felvezető kettő darab vasból készült csigalépcső, amin keresztül a vendégek a Páholyba juthatnak.

 

A görög oszloprend alapján elnevezett szoba típusok

 

A Mystery Hotel szobáinak fotózására a második napon került sor. Három különböző stílusú szoba található a szállodán belül, melyek a görög oszloprendet alapul véve a dór, a ión és a korinthoszi nevekkel vannak ellátva. Egyébként a három antik görög oszlop meghatározó szereppel bír a hotel tematikájában is.

 

Két szoba külön kiemelést érdemel. Az egyik az Atelier lakosztály, ami teljes mértékben egy festőművész tetőtéri műtermét adja vissza, a másik pedig a 7. emeleten található ión üveg lakosztály vagy üvegszoba. Utóbbi látványa egészen egyedülálló.

 

Hogy két fotót is sikerüljön készíteni a kék órákban, az egyik gép időzítővel kint maradt a körfolyosón azzal a céllal, hogy minden percben lőjön egy képet. Ezzel egyidőben a szobából kifelé párhuzamosan született meg a másik fotó, mivel a cél a szoba mennyezetén átszűrődő természetes fények megmutatása volt.

Enteriőr fotózás a Mystery Hotelben

Spa és wellness

 

A Mystery Hotelben a földszinti a lobbyból érhető el a spa és wellness részleg, ahol a hangulatról csaknem mindenütt zöld, illetve sárga pálmalevél tapéta gondoskodik. Ebben a helyiségben is a kék órákban került sor a fotózásra, hogy a képeken a meleg színvilágú hangulatvilágítás meg tudjon jelenni.

 

A körfolyosók látványa alulról felfelé a naplemente idején keveredő kék és sárga fényekben mindenképpen kívánt egy fotót a gregimages.com alapítójától, Jancsó Gergelytől, ami később a sorozat egyik kedvenc képévé is vált.