A járműveink padlóját borító csúszásmentes platólemez jellemzőiről

A járműveink padlóját borító csúszásmentes platólemez jellemzőiről A haszongépjárműveink padlójának borítását nagyon gyakran csúszásmentes platólemezzel oldják meg. De miért ilyen népszerű ez a termék, mikor a kisteherautó padlójára terítik?

 

 

Mi a csúszásmentes rétegelt lemez?

 

A csúszásmentes rétegelt lemez olyan sokoldalúan felhasználható faipari anyag, mely különböző fafajokból készülhet, a rétegelt lemez tulajdonságait magában foglalva, de attól mégis kicsit eltérő módon, ami látható az eltérő felhasználási módjaikból is. Egyszerűen megmunkálható anyag, melynek egyik oldalát úgy alakították ki, hogy az érdesítésnek köszönhetően ne legyen csúszós, míg szín oldala sima, magas kopásállóságú fenolfilm bevonattal készül.

 

A nyírfából készült csúszásmentes rétegelt lemeznek nagyon magas a szakítószilárdsága, hajlékonysága, ugyanakkor nagy teherbírás is jellemzi. Készülhet még bükkből, nyárból, fenyőből is ez a fajta rétegelt lemez.

 

Mi az oka a csúszásmentes padlólemez népszerűségének?

Széles körben felhasználható csúszásmentes rétegelt lemezeket az OSB Futár webáruházának kínálatában is megtalálhatják. A nyír csúszásmentes rétegelt lemez egyik oldala az említett fenolfilm bevonattal ellenáll az időjárás viszontagságainak, míg másik oldala csúszásmentes.

A járműveink padlóját borító csúszásmentes platólemez jellemzőiről

 

A csúszásmentes oldal védheti a haszongépjárműveket a rakománytól. Mikor szállítunk A pontból B-be, előfordul, hogy az útviszonyok cseppet sem hasonlítanak az édeni állapothoz, a jármű platóján szállított rakomány csúszkálni kezd. Ahhoz, hogy ne tegyen kárt a járműben, érdemes csúszásmentes rétegelt lemezt használni, mert nagy a teherbírása, és igen hajlékony is egyben, tehát az ütköző nehezebb súlyt könnyebben megtartja. A fenolfilm bevonatnak köszönhetően a csúszásmentes rétegelt lemeznek hosszú az élettartama, jobban ellenáll a külső körülményeknek is, mint például az igen változatos időjárásnak.

 

Milyen feltételeket tartsunk be, hogy a csúszásmentes rétegelt lemezek tartósak maradjanak?

 

Ahhoz, hogy a csúszásmentes padlólemez ellenálljon az esőnek, fagynak, napsütésnek, tartsunk be a tárolásánál néhány szabályt:

  • A lemezeket mindig vízszintesen tároljuk úgy, hogy legalább 3 helyen legyenek egyenlő távolságban alátámasztva. A függőlegesen tárolt lemezek megvetemedhetnek, ez pedig a későbbi felhasználást hátráltatja

  • A lemezek vágott éleit kenjük át vízálló festékkel, hogy ezúton is elzárjuk a nedvesség elől a rongálás lehetőségét.

Milyen felhasználásra érdemes csúszásmentes rétegelt lemezt vásárolni?

 

Teherautók, egyéb haszongépjárművek padlóját, a raktér belsejének burkolását érdemes ezzel a fajta rétegelt lemezzel végezni. Ezért is nevezik gyakran csúszásmentes platólemeznek, mert igen elterjedt a használata a haszongépjárművek körében.

 

Könnyűszerkezetes házak, műhelyek padlóját is be lehet fedni vele, sőt, erre könnyedén lehet helyezni járólapokat, greslapokat, kerámia lapokat is. Tudták-e, hogy színházak színpadjai, előadó helyszínek dobogóinak padlóját is szeretik a szakemberek csúszásmentes rétegelt lemezzel borítani?