Mennyire lehet biztonságos egy automata bejárati ajtó?

Mennyire lehet biztonságos egy automata bejárati ajtó? A hagyományos ajtók egyik nagy előnye, hogy ránézésre erősnek, zárakkal jól felszereltnek tűnik, ami elriaszthatja az illetéktelen behatolókat. De a világon a legtöbb üzlethelyiség, irodai épületek többsége, várótermek, plázák, stb., már a külsőre is impozánsabb megjelenésű automatizált ajtórendszereket használják, amik első ránézésre kecsesek, könnyedek, és nem tűnik úgy, hogy bármilyen erőszakos behatolást megállítanának.

 

 

Tudták-e, hogy még a biztosítási szakemberek is úgy tartják, hogy a hagyományos zárszerkezetek már nem jelentenek a betörők számára olyan nagy védelmet? Akkor mi a helyzet az automata ajtókkal?

 

Az automata ajtók hagyományostól eltérő zárszerkezetei

 

Az automatizált bejárati ajtók védelmi képességei nagyon jók, annak ellenére is, hogy ezek a típusú nyílszárók légiesen könnyű, elegáns látszatot keltenek. Ezen ajtók magas minőséget képviselnek, nemcsak a külcsín irányába, hanem a védelmüket is biztosítva a legújabb technikákkal. A zárszerkezet mellett ugyanakkor hangsúlyt fektetnek a menekülés biztonságára is, tehát nem fordulhat elő, hogy a tökéletesen lezárt ajtó vészhelyzetben ne engedné ki a menekülőket.

Mennyire lehet biztonságos egy automata bejárati ajtó?

Milyen zárszerkezeteket használnak az automatizált bejárati ajtók esetében?

 

Nagyon fontosnak tartják a Record ajtók esetében, hogy a biztonság mellett megőrizzék a könnyed megjelenést. A zárakat megtalálhatjuk kidolgozott, az automatikába beillő, rejtett profillal, de találhatunk esztétikailag kevésbé kidolgozott darabokat is.

 

  • Elektromechanikus zárak: Minden Record ajtó alapfelszereltsége (tehát vásárlásnál ajánlott megvétele), mely egy burkolat alatt helyezkedik el, ez működteti az ajtó vezérlését. Az ajtószárnyakat vagy egy fix ponthoz rögzíthetik vagy egymáshoz.

  • Padlózárak: Az ajtó biztonságát hivatottak magasabb szintre emelni. Négy típusa létezik, vásárláskor érdemes tájékozódni, melyiket érdemes megvásárolni.

  • Speciális zárási lehetőségeket is biztosítanak a Record ajtók. Ezen szerkezetek a külföldön hivatalos "betörésbiztos" zárak, melyeket bankok számára fejlesztettek ki. Ennél a zártípusnál lehetőség van arra, hogy 4 ponton is zárják a kétszárnyú ajtókat. A biztonsági foka igen magas szintet üt, főleg, ha egy B kategóriás üveget választunk a kialakításakor.

  • Padlósínt is lehet biztonsági eszközként használni. Ha a betörők nem az üveget támadják, akkor az ajtó jobb vagy bal oldalának alját próbálják kifeszíteni. Ha padlósínt szerelnek fel, akkor az ajtó pár centiméternyire besüllyed az aljzatba, így nem lehet kifeszíteni. A betörők ellen, a jobb légzárás érdekében, és a kintről érkező szélterhelés ellen is kitűnő választás.

 

Ezen funkciókból is látszik, hogy ha padlósínes rendszert kérünk az automatizált ajtókhoz, mennyi előnnyel jár. Tény, hogy ezzel a megrendelés összege magasabb, de ha ezt a módszert nem kérik a vásárlásnál, utólag sokkal költségesebb kiépíteni.