Válasszunk igazán kényelmes, kinyitható kanapét!

Válasszunk igazán kényelmes, kinyitható kanapét! Mivel mindenki más szempontok szerint választ kanapét, így nem lehet általánosságban kijelenteni, hogy egy kanapé mitől is igazán kényelmes. Vegyük sorra, hogy mitől lehet kényelmes egy kinyitható kanapé.

 

 

Milyen funkciót fog betölteni?

 

Mint minden tárgy az életünkben, úgy a kanapé is egy funkciót tölt be, ami számunkra fontos és kényelmes. Éppen ezért, aki állandó alvásra tervezi a bútort, annak mindenképp szem előtt kell tartania azt, hogy az ülőgarnitúra nappal és éjszaka is a maximumot nyújtsa. Tehát nappal legyen tökéletes, mint kanapé, legyen megfelelően párnázott az ülőfelülete, minőségi a huzata és nem mellékesen, mikor eljön az este, legyen könnyen kinyitható is. Hiszen ki szeret sokat hajolgatni és cipelni a kanapé kinyitása során, mikor egy mozdulattal is egészséges és komfortos fekhelyet készíthet magának.

 

Az állandó alvásra szánt kanapék esetében fontos, hogy a fekvőfelülete egy darabból álljon, vagyis személyenként 1 matracon lehessen elnyújtózni. Ha ez nem így van, akkor az ágyat már nem állandó alvásra tervezték. A borításáról már esett szó, hogy jó minőségű legyen, de az is fontos, hogy lehetőség szerint szövettel borítsuk a kanapét. Mivel a szövet meleg és kényelmes, így nem fog rajta csúszkálni a lepedő, és kellemetlenül hideg sem lesz a testünk alatt.

 

Vendégágyként nem kell, hogy a világ legkényelmesebb kanapéja legyen, hiszen ebben az esetben csak időnként, ritkán kerül sor arra, hogy kinyissuk és rajta aludjunk. Éppen ezért nem a kényelem a fő mozgatórugója a kanapé kiválasztásának, hanem, hogy valamilyen módon kinyitható legyen, és emellett díszére váljon a nappalinak. Attól függetlenül, hogy csak időnkénti alvásra választjuk, érdemes szövetborítást alkalmazni.

Válasszunk igazán kényelmes, kinyitható kanapét!

Ha alvásra nem is használnánk...

 

Ha nem tervezzük alvásra a kanapét, akkor nem is kell, hogy kinyitható legyen. Ilyenkor a legfontosabb, hogy lehetőleg praktikus borítással készüljön, azaz, ha bármilyen baleset éri, könnyen letörölhető legyen. Ugyanígy praktikus az L alakú kanapé választása is, ha sok ismerőssel rendelkezünk, vagy nagy a család. Itt azért fontos, hogy bőven legyen helyünk a szobában, valamint, hogy milyen irányú legyen a kanapé, mert utólag már nem lehet, vagy roppant macerás azon változtatni.

 

Elhelyezés tekintetében is válogathatunk fal mellé helyezhető darabok, illetve térben álló darabok között is. Térben elhelyezhető az L alakú kanapék többsége, míg a falhoz általában a hagyományos darabokat állítják. Lényeges pont, hogy tudjuk, hogy mekkora hellyel rendelkezünk a kanapé számára, hiszen ha túl nagy, akkor új helyet kell neki keresni a lakásban.

 

Tartósság tekintetében a legjobb, ha rugós ülőfelülettel rendelkező darabot választunk, mert az bírja a legintenzívebb terhelést is.