Farkas vs Piroska a Móricz Zsigmond Színházban

 019. október 11-én, pénteken mutatták be a FARKAS VS PIROSKA című darabot a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán. 2019. október 11-én, pénteken mutatták be a FARKAS VS PIROSKA című darabot a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán. 

 

Grimm
Színpadi változat SZILÁGYI BÁLINT
FARKAS VS. PIROSKA
 
 
 
Piroska............................... FODOR BOGLÁRKA M.V./ VARGA FEKETE KINGA E.H.
Anya......................................................... MUNKÁCSI ANITA/NYOMTATÓ ENIKŐ
Nagymama.............................................................. JENEI JUDIT/HORVÁTH RÉKA
Vadász......................... GEORGITA MÁTÉ DEZSŐ M.V. / KOROKNAI SÁNDOR M.V.
Farkas........................................................... GYURIS TIBOR/ OSVÁTH JUDIT M.V.
 
 
Látványtervező: MÁRKUS SÁNDOR                                Zeneszerző: TALLÉR ZSÓFIA
 
Súgó: TANYIK ZSÓFIA                                                              Ügyelő: SÁRKÖZI ISTVÁN
 
 
Rendezőasszisztens: RAJKÓ BALÁZS
 
Rendező: SZILÁGYI BÁLINT
 
Piros kislány az erdőben. Mindenki ismeri a történetét. Így vagy úgy. Nagymama-látogatás Piroska részéről. Nagymama-megevés a Farkas részéről, desszertként hozzáfogyasztva Piroska. Nagymama-megmentés: a Vadász részéről, vele együtt menekül meg Piroska. De akadnak a mesében olyan részletek is, amelyek nem biztos, hogy ennyire közismertek. 
Például mit reggelizett aznap Piroska? És mit a Farkas? Mi van Piroska kosarában? Mi a Farkas kedvenc színe? Milyen virágokkal találkozik Piroska az erdőben? A virágok vajon miről énekelnek neki? Mi történik Piroskával és a Nagymamával a Farkas gyomrában? És ki mindenki lakik még ott? Mi Piroska első szava, amikor meglátja a Vadászt? Mi az Anya első szava, amikor viszontlátja Piroskát? Kinek van több foga: a Nagymamának vagy a Farkasnak? Ezekre a kérdésekre is válaszol az előadás. Expedíció. Felfedezőút. A világ fölmérése egy piros kislány kezét fogva. Mindenkinek, akinek valaha végig kellett menni egy sötét erdőn, egyedül. 
Szilágyi Bálint bábrendezőként szerezte diplomáját 2017-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A legfiatalabb rendező korosztály egyik legkeresettebb, legígéretesebb tehetsége. Előadásainak különleges nyelvi és képi költészete élvezhető az általános iskolás elsős és nyolcadikos diákok részére egyaránt. Így a Piroska és a farkas általa készített, új színpadi változata reményeink szerint az évad egyik nagy közönség kedvence lesz kicsik és nagyok körében is. 
 
Képgaléria:
Fotó: Kazai Béla 
Képek: