Gépi mosogatás vegyszerek nélkül

Gépi mosogatás vegyszerek nélkül Napjaink egyik legnagyobb kihívása a környezetszennyezés és a kedvezőtlen klímaváltozás, amelyet mindannyian a bőrünkön érezhetünk. Annak ellenére, hogy már bőven ősz van, az elmúlt hetekben szinte nyári idő volt, ami sajnos nem tekinthető megszokottnak és normálisnak ilyenkor. Ez mind a globális felmelegedés eredménye, ami ellen mindannyian küzdhetünk.

 

 

 

Nem is olyan nagy odafigyeléssel elérhető, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után a Földön. A környezettudatos életmód egyik alappillére a fenntarthatóság, aminek érdekében mi magunk is sok mindent tehetünk. 

Nem kell azonban nagy dolgokra gondolni. Elég, ha szelektíven gyűjti a szemetet, ami később így újrahasznosítható. Ha ideje és az időjárás engedi, autó helyett menjen inkább gyalog vagy biciklivel, esetleg tömegközlekedési eszközzel dolgozni. Kerülje a műanyag használatát, és próbáljon kevesebb előre csomagolt árut venni. Ez csak néhány apróság Önnek, azonban a bolygónak sokat jelent. 

Természetes tisztítószerek 

Gépi mosogatás vegyszerek nélkülA háztartásban kifejezetten sok vegyszert használunk a mindennapokban. Takarítás, mosás, mosogatás: mind olyan tevékenység, amihez szükségünk van tisztítószerre. Ma már szerencsére nem csupán szintetikus szereket alkalmazhatunk, hiszen bőven válogathatunk a természetes tisztítószerek között is a Bioforce-nál. A takarítást, a mosást, sőt, még a gépi mosogatást is elvégezhetjük zöld tisztítószerekkel. Érdemes tehát megfontolni a szintetikus vegyszerek leváltását, ezzel is segítve a környezetvédelmet. 

A környezetbarát tisztítószerek olyan természetes alapanyagokból készülnek, melyek biológiailag lebomlanak. Ennek köszönhetően nem károsítják sem a környezetet, sem az élőlényeket. Ezek a termékek ugyanolyan hatékonyak, mint reklámozott társaik, ugyanakkor vegyszermentesek és hipoallergének, aminek köszönhetően ártalmatlanok az egészségünkre is. Nyugodtan használhatják őket az allergiások vagy a kisgyermekes családok is. 

Lehetséges a gépi mosogatás is vegyszerek nélkül?

A válasz egyértelműen az, hogy igen. Sokan azt gondolhatják, hogy a gépi mosogatás esetében nem találunk olyan természetes mosogatószert, amivel kiváltható a megszokott kapszula, de ez szerencsére nem így van. A zöld tisztítószerek között is van folyékony koncentrátum, illetve tabletta is, így Ön is megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbb megoldást. 

Ezek a termékek kizárólag természetes összetevőkből állnak, így száz százalékig biológiailag lebomlanak, aminek köszönhetően környezetkímélőek. Olyan illóolajok és természetes kivonatok keveréke, amelyek hatékonyan oldják a zsírt és az egyéb lerakódott szennyeződéseket. Nagyon fontos, hogy ezeket a természetes szereket sosem tesztelik állatokon, tehát könnyedén beilleszthető akár a vegán életmódba is.