Mit tegyél, ha folyton beszakadnak a körmeid?

Mit tegyél, ha folyton beszakadnak a körmeid? Gyengék a körmeid? Beszakadnak, berepedeznek és nem nyújtanak valami szép látványt? Ebben az esetben a legfontosabb az ápoló folyadékok használata, a táplálkozás megreformálása és a türelem. Előfordulhat azonban, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy tövig reszelt vagy épp beszakadt körömmel jelenjünk meg – legyen szó például egy esküvőről, egy évfordulós vacsoráról vagy egy buliról.

 

 

 

Főleg, hogy sok esetben a gyenge körmök kezelése akár több hónapot is igénybe vehet. Hiszen ennek oka lehet, hogy a műköröm miatt meggyengülnek a lemezek, esetleg vitamin hiányban szenvedsz, vagy egy belső egyensúly felborulása okozza a gondot. A vitaminkúra és a táplálkozás megváltoztatása alapvető, ezt mindenképp tedd meg.

Ám ha egyszerűen nem tudsz várni, míg megerősödnek a körmeid, ezért szeretnél épített körmöket – átmeneti megoldás gyanánt, csak addig, amíg muszáj szép körmökkel megjelenned –, fordulj bátran körmös szakemberhez. Utána persze érdemes újra eltávolíttatnod a zselét, és ápoló folyadékokkal átkenni a felszínét és a körömágyat is.

A megfelelő szín kiválasztása

Szeretnél határozott elképzeléssel érkezni a körmös szakemberhez? Számodra fontos, hogy minden a te elképzeléseid szerint alakuljon? Akkor hadd adjunk néhány tippet a színek kiválasztásához! Az őszi és téli szezon uralkodó árnyalatai közé tartozik a sárga, a narancssárga, a zöld, a kék és a barna is.

A kék jól illik a szürkéhez, a mélybordó a fehérhez, és nem szabad elfeledkezni a matt és a pasztell árnyalatokról sem, hiszen ezek továbbra is örök kedvencek. Frappáns választás lehet továbbá a fehér, a barna és a fekete, illetve az arany és a lila összepárosítása is.

A díszítés is elengedhetetlen

Persze a szín csak egy dolog, hiszen a díszítés adja a köröm pikantériáját. A strassz, a ragasztott és a festett minták, valamint a geometriai manikűr mind-mind kedvelt designok ebben a szezonban.

Nem feltétlenül kell rögtön a hagyományos levél díszítésre gondolnod, választhatsz nem túl hétköznapi mintákat is: bohókás lehet például egy mókusfej a körmökön, míg a levélerezet minta, az indák és a pillangók inkább kifinomultabb és elegánsabb megjelenést kölcsönöznek.

Továbbá készíttethetsz őszi fát pontozótechnikával, választhatod a kötött mintát vagy a tél közeledtével akár a norvég mintát, a hópelyheket, egy rénszarvast, egy hóembert vagy karácsony derekán strasszokból kirakott karácsonyfát is.