Lánykérés kisokos, avagy hogyan csináld, hogy minden jó legyen

Kevés nő van, akinek nincs benne ez eljegyzés az élete 3 legfontosabb eseményében. Hiszen a legtöbben már kislánykorunk óta erről álmodunk, hogy eljön az igazi, aki megkér, elvesz, és jöhet a boldogsag, amíg meg nem… Nem, ez egy másik mese, de a lényeg ugyanaz. Az eljegyzés nagyon fontos a nők életében, ezért fektess rá nagy hangsúlyt!

 

 

Eljegyzés régen és ma

Régen a lánykérés sokkal körülményesebb volt, arról nem is beszélve, hogy nem közvetlenül a 2 érintett fél között történt. Akkoriban, ha egy fiú nősülni akart, akkor előbb háztűznézőbe ment, majd a lány édesapjától megkérte a lánya kezét. Ha mindenkinek minden szimpatikus volt, akkor létrejöhetett a frigy.

Manapság ez már teljesen máshogy működik. Míg ma már a két érintett dönt a házasság kérdésében, előfordulhat, hogy az illendőség kedvéért a férfi a lány édesapjától is megkéri kedvese kezét. Ez történhet négyszemközt, vagy akár a nagy nyilvánosság előtt is, ez teljesen a szerelmesekre van bízva. Van, aki, az extrém helyzeteket kedveli, míg más a romantikára esküszik.

A fontos az, hogy ismerd a párod annyira, hogy tudd, hogy mi okozna neki igazán nagy örömet. Egy flashmob a tér közepén? Egy romantikus piknik? Egy repülőből látható, kifeszített molinón a nagy kérdés? Válaszd azt, ami a legjobban megfelel nektek!

Az ideális gyűrű

Az eljegyzési gyűrű kiválasztása már közel sem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk. Nem úgy van, hogy csak leveszem a polcról a legszebbet és már kész is. Fontos, hogy illeszkedjen a menyasszony személyiségéhez és stílusához, hiszen csak akkor fogja igazán a magáénak érezni.

Ma már nem csak egy egyszerű aranykarika az eljegyzési gyűrű, hanem lehetőségek teljes tárháza vonultatható fel a kétségek között lévő vőlegény előtt. Egy köves vagy többköves? Fehér, sárga vagy éppen vörös arany, esetleg ezek kombinációja? Milyen kő legyen benne: gyémánt vagy színes drágakő, esetleg Swarovski? Nézz körül az eljegyzesigyuru.hu-nál kapható gyűrűk között!

 

A leendő menyasszony személyisége nagyon sokat számít a gyűrű kiválasztásakor. Ennek megfelelően pár szóban összefoglaljuk, hogy kinek milyen az ideális gyűrű.

  • Domináns: Lehetőleg gyémánttal díszített modern gyűrűt válassz, ami letisztult, de mégis hangsúlyos.
  • Optimista és nyitott: A legjobb a színes gyémánt vagy egyéb drágakő. A színek tükrözik az igazi személyiségét, így legyen vidám és elbűvölő. Egy vagy többköves variáció is szóba jöhet.
  • Nyugodt: A háromköves gyűrű ideális gazdája. A kövek mérete, típusa nem mérvadó, hiszen sok játékra hagy lehetőséget ez az igazi klasszikus.
  • A szabálykövető: A hagyományos, ovális gyémántok nagy kedvelője lesz. Igazi realista, nem igazán az érzelmei vezérlik.

Fontos, hogy mikor eljön a tökéletes idő, légy felkészült és nyugodtan tedd meg, amit elterveztél. Ne kapkodj, hidd el, úgy lesz a legjobb, ahogy alakul, és néhány hónap múlva már az esküvő részleteit tervezhetitek.