Székely község önkormányzata egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

Székely Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése pályázati konstrukcióban 68,880 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

 

A pályázati felhívásra Székely Község Önkormányzata 2016.05.04.-án nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2019.12.15-én fejeződött be. A projekt azonosítószáma TOP-4.1.1-15-SB1-2016-00044. A fejlesztés célja Egészségház építése Székely községben az egészségügyi ellátás színvonalának javítása érdekében. Az épület építése régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrása sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. Az új épületben kialakítandó technológiával pedig energiahatékonyságra törekedett az Önkormányzat, mely jelentősen hozzájárult a környezetvédelméhez.  A projekt 68,880 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.

A projekt során 270 m2 hasznos alapterületű, korszerű egészségház épült, ez lehetővé teszi az egészségügyi ellátás színvonalának javítását. Az új ingatlan esetén sor került a teljes akadálymentesítésre, valamint parkoló kialakítására is.

Az új épületben kialakítandó technológiával pedig energiahatékonyságra törekszik az Önkormányzat, mely jelentősen hozzájárul a környezet védelméhez.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.