Útmutató a medence szolártakaró használatához

A medence szolártakaró igazán hasznos termék, nemcsak melegen tartja a medence vizét, hanem még meg is védi azt a különböző szennyeződésektől. Nézzük, mit kell tudni a használatukról, és bemutatjuk az egyes szolártakaró típusokat is!

 

 

Mit tud a szolártakaró?

A szolártakaró egy olyan medencekiegészítő, ami által egy szigetelőréteget hozunk létre a víz felszíne és a külső levegő között, emiatt pedig a medence vize védve van a külső hőmérsékleti hatástól, és nem tud olyan gyorsan lehűlni.

A Medence Óriásnál kapható szolártakarónak más előnye is van, nem csak az optimális hőmérséklet biztosítása. Mivel az tökéletesen befedi az egész medencét, megakadályozza, hogy a vízbe belekerüljenek a különböző szennyeződések. Ilyen szempontból hasonlít a medencetakaró fóliához.

A szolártakaró típusai

Ami a szolártakaró típusait illeti, alapvetően a vastagságuk az, ami alapján meg lehet őket különböztetni a méretük mellett. A vastagság azért is fontos, mert minél vastagabb a medence szolártakaró anyaga, annál inkább képes megtartani a medence vizének melegét. Akár 3-4 Celsius-fokot is nyerhetünk a használatával!

Van egy különleges termék is: speciális szolártakaró a hőtükrös medencetakaró, ami a kialakításának köszönhetően extra gyorsan képes a medence vizét felmelegíteni. Érdemes lehet beszerezni!

 

A szolártakaró használata és tárolása

A medence szolártakaró felhelyezése és levétele sem okoz problémát. Kisebb méretű medencék esetében könnyen felrakhatjuk, majd összesodorva levehetjük, legjobb, ha közvetlenül a fürdőzés előtt, hogy addig is zavartalanul működhessen. Figyeljünk azonban arra, hogy tiszta és árnyékos helyen tároljuk, és semmiképpen se szakadjon ki, hogy a következő szezonban is elláthassa funkcióját. Nagyobb méretű medencéknél már problémásabb lehet a szolártakaró mozgatása, ilyenkor az úgynevezett tekercselő tud segítséget nyújtani. Az eszköznek két fajtája is van: kézi erővel is mozgathatjuk, de vannak motorral hajtott tekercselők is.

A szolártakaró előnyei összefoglalva

A medence szolártakaró, mint láthattuk, egy igazán hasznos termék. Mivel a nap sugarait összegyűjtve a passzív hőhatás működési elve alapján használjuk, nemcsak egy költséghatékony, hanem igazán környezetbarát megoldás is. Gyakorlatilag bármilyen medencetípusnál használható, a felhelyezése és levétele egyszerű. Használatával nem csak meleg, hanem tiszta vízben is lubickolhatunk!