Változások a Móricz Könyvtár életében

 Tájékoztatjuk Tisztelt Olvasóinkat, hogy a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és fiókkönyvtárai a veszélyhelyzetre való tekintettel, és amíg a 46/2020. számú Kormányrendelet érvényben van, az olvasók számára továbbra is zárva tart, de 2020. június 15-től tovább bővül a kölcsönzési szolgáltatásuk!

 

 

A könyvtár az alábbi intézkedéseket hozta ennek érdekében:

I. Május 27-től az alábbi módokon adhatja le könyv-, folyóirat-, cd- vagy dvd-kölcsönzési igényeit:

1. E-mailben: kolcsonzes@mzsk.hu

2.Telefonon +36 42 / 598 – 880 keddtől péntekig 8:00–16:00 óráig
 
3.Online előjegyzésben

A kölcsönözhető dokumentumok száma: max. 8 darab.

A dokumentumokat az igénylés leadása utáni előre meghatározott időpontban vehetik át a könyvtárunk előtt felállított sátorban

kedden, szerdán és pénteken 8:30–15:30 óráig
csütörtökön 8:30–17:30 óráig
            
Délelőtt 12:00 óráig a 65 éven felüli olvasóink, 12:00 és 15:30óra között a 65 éven aluliak kölcsönözhetnek. Az igénylés leadása után kérjük, várja meg kollégáink visszajelzését, az Ön által megadott elérhetőségen értesíteni fogjuk az átvétel várható időpontjáról! A dokumentumok csak érvényes névre szóló olvasójegy bemutatásával vehetők át. A veszélyhelyzet alatt lejárt olvasójegyeket a veszélyhelyzet idejére ingyenesen meghosszabbítjuk.
Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a kért dokumentumokat meghatalmazott útján szállítsák el, ezt az igény leadásakor jelezni kell, és a megbízottnak igazolással kell rendelkeznie erről.

A 60 év feletti olvasóinknak a könyvkiszállítás megszűnik.

II. Könyvek hosszabbítása és visszavétele
Aki nem szeretné személyesen meghosszabbítani a kölcsönzött dokumentumok határidejét, azoknak a könyvtár automatikusan hosszabbítja 3 héttel a járványügyi helyzetre való tekintettel.
Késedelmi díj továbbra sem keletkezik, az addigi tartozás összege nem növekszik tovább.
A visszahozni kívánt könyveket bárki leadhatja névvel és olvasójegy-számmal ellátva. Az átvett könyveket 72 órára elkülönítjük, ezt követően újra kölcsönözhetők.

Szolgáltatásaink igénybevételénél maszk használata kötelező!