Praktikus és könnyen használható spiccbotos szerelékek

A spiccboros horgászatot a legtöbb horgásznak nem kell bemutatni, hiszen szinte kivétel nélkül mindenki ezzel kezdi a horgász karrierjét. Így a legtöbben azzal is tisztában vannak, milyen nagy segítséget is tud jelenteni a vízparton az előre elkészített spiccbotos szerelék.

 

 

A cikkben tehát a finomszerelékes technikák egyik klasszikusának, a spiccbotos szereléknek a fontosságával foglalkozunk, külön kiemelve a módszerrel fogható halak méretét és faját.

Miben rejlik a zsebpeca semmivel össze nem téveszthető varázsa?

Legyünk őszinték, a legtöbben bizony zsebpecával a kézben szerettük meg egyszer és mindenkorra a horgászatot. Elvégre gyerkőcként nincs is ennél kézenfekvőbb horgász módszer annak érdekében, hogy valaki tényleg ráérezzen a horgászat valódi ízére.

Egy horgászbot orsó nélkül, a végén pedig egyszerű úszós végszerelék. Ennél szimplább módszert nehezen tudnánk elképzelni, és pontosan ebben rejlik a hatékonysága. Célzottan tudjuk így meghorgászni a partközeli etetésünket, és ha a halak szépen összeálltak, akkor ütemesen szedegethetjük egyiket a másik után.

Ezért praktikus dolog kész végszereléket bekészíteni a spiccbotozáshoz

A spiccbotos horgászat bizony bőven a finomszerelékes technikák közé sorolandó. Apró méretű úszó, precízen beállított ólmozással és egészen kicsi horoggal. Tűpontos beállítást igényel, amihez időre és türelemre van szükség.

Amikor a halak szépen összeállnak az etetésünkre, akkor nem feltétlenül lesz kedvünk és időnk ezekkel a finom beállításokkal bajlódni. Ráadásul külön-külön be kellene szereznünk minden egyes kelléket, amivel még anyagilag sem feltétlenül járunk jól.

Az előre elkészített spiccbotos szerelék előnye pontosan a gyors rendelkezésre állásban rejlik. A komplett szett egy praktikus létrára van erősítve, ennek köszönhetően a tárolása is borzasztó egyszerű feladat.

A vízpartra érve egyszerűen csak hozzáerősítjük a spiccbotunk végéhez, és máris kezdetét veheti az eredményes és zavartalan horgászat.

 

Milyen halakra számíthatunk a könnyed spiccbotos horgászatok alkalmával?

A modern technológia eredményeként ma már egészen magas teherbírású spiccbotokat is be tudunk szerezni. Ugyanakkor ennél a horgász módszernél rendszerint nem a kapitális példányokra szokás célozni.

Sokkal inkább az apróbb, illetve közepes méretű dévérkeszegek, vörösszárnyú keszegek és ezüstkárászok lehetnek a célhalaink. Persze egy jól összehangolt felszereléssel akkor sem kell kétségbe esnünk, ha éppenséggel ponty akad a horgunkra.

A spiccbotos horgászat roppant szórakoztató és eredményes módszer, amivel néhány óra leforgása alatt is bőven megfoghatunk több tucat halat. Ha sikerül jól beetetnünk, a halak pedig étvágyuknál vannak, akkor rendszerint másodperceket kell csak várakoznunk egy-egy kapás között.