A párkapcsolatok bonyolult egyenlete

Nagyon sok minden befolyásolja azt, hogy ki miért tetszik meg nekünk és azt is, hogy mi magunk ezt hogyan fejezzük ki, hogy hogyan szeretjük, ha viszonozzák a szeretetet felénk. Hogyan és hol ismerkedünk? A következőkben összegyűjtöttük Neked a legérdekesebb és legfontosabb gondolatokat a párkapcsolatokról! Olvass tovább, ha szeretnéd megtudni a párválasztás alapjait, ha szeretnéd röviden megismerni a szeretetnyelveket és ha szeretnél még többet megtudni a párkapcsolatok titkairól!

 

 

Hol és hogyan ismerkedünk?

Nagyanyáink és nagyapáink idejében még nagyon könnyű volt az élet e téren. Egyszerűen elmentek egy táncestre vagy bálra, ahol a férfiak felkérték a nekik tetsző nőket, és a kapcsolat már virágozhatott is.

A szüleink idejében már a munkahelyeken, baráti társaságokon belül való ismerkedés volt a jellemző.

Nekünk sajnos, vagy épp szerencsére az internet a leggyakoribb ismerkedésre szánt platform. Az internet széles hálója egyrészt nagyon jó, hiszen könnyen találhatunk olyan társaságot magunknak, amelyben otthonosan érezzük magunkat. Azonban nehezebb is az ismerkedés, hiszen sokkal könnyebb átverni mindenkit az interneten keresztül egy profil mögül. Legtöbben tudat alatt sok olyan vonást keresünk a párunkban, amit egy közeli hozzátartónkban is szeretünk. A Filter.hu párkapcsolatokról szóló cikkeiben további érdekességekre bukkanhatsz!

Egy kapcsolaton belül

Mindenki más stratégia alapján választja ki párját. Vannak az igazán szerencsések, akik egyszerűen csak találkoznak kedvesükkel, és az idő múlásával lassan egymás hullámhosszára hangolódnak és örökké tartó, mély szeretet és szerelem köti majd őket össze. A kevésbé szerencsések keresgélnek egy ideig, ám nem sokkal később ők is megtalálják párjukat.

Nagyon fontos, hogy egy kapcsolatot nem szabad elhanyagolni. A rózsaszín köd varázsa után bizony folyamatos munka kell ahhoz, hogy egy kapcsolat jól működjön. Van egy különleges módszer, amellyel minden kapcsolat életben tartható: ez pedig a szeretetnyelvek alkalmazása. Összesen öt szeretetnyelv létezik, és ezek közül legtöbben 1-2-t beszélünk és használunk.

 

Mi az öt szeretetnyelv?

  • Édes szavak

Azaz, hogy szeretetünket szavakban fejezzük ki. Akik ezt a nyelvet beszélik, folyton szóban, írásban hangsúlyozzák, mennyit jelent számukra a másik.

  • Érintés

Ölelések, csókok, simogatás, kézfogás, amivel ezek az emberek kifejezik a szeretetüket.

  • Ajándékozás

Apróságok, akár csak egy szál virág vagy egy vacsora formájában.

  • Apró szívességek

Amikor a pár egyik tagja elmosogat a másik helyett, hogy annak könnyebb legyen, egyéb módon kisegíti.

  • Együtt töltött idő

Lényegtelen, mennyi időt töltenek együtt, de az legyen tartalmas.

Minden ember egy vagy két nyelven képes kifejezni a szeretetét. Ha tudjuk, hogy nekünk mi a szeretetnyelvünk és mi a párunké, könnyebben tudunk egymásra hangolódni.