Melyik fűtési móddal enyhíthetők a pollenallergia tünetei?

A pollenallergiás tünetek enyhítése bizony kulcsfontosságú kérdés lehet a fűtési szezonban. Adja magát ezzel kapcsolatban a kérdés, hogy pontosan melyik fűtési módozattal nyílhat lehetőség ennek a megvalósítására?

 

 

A cikkben ezt fogjuk pontosan megválaszolni. Ezenfelül azt is részletesen megvilágítjuk, hogy milyen összefüggés van a fűtési szezon kezdete és az allergiás tünetek felerősödése között.

Mi a szoros összefüggés a pollenallergia és a fűtési szezon között?

Sokan nem is gondolnak rá, milyen szorosan összefügg a fűtési szezon kezdete a különféle felső légúti rendellenességek és allergiás tünetek felerősödésével. Akit érint ezen tünetek bármelyike, az viszont pontosan ismeri a jelenség kellemetlen velejáróit.

Fontos tudni például, hogy a fűtés befolyásolja a beltéren uralkodó páratartalom alakulását. Ha pedig a lakásban tartósan párátlan levegő uralkodik, az ki fogja kezdeni a légutakat is. Avagy a sérült nyálkahártya érzékenyebbé válik, nemkívánatos köhögést és egyéb kellemetlenségeket kiváltva.

A poratkák, az igencsak kellemetlen allergiás tünetek legfőbb okozói

A pollenallergiában szenvedők mindennapjait sokszor a poratkák jelenléte teszi nehezebbé. A fűtés következtében pedig a köhögést és légszomjat okozó kellemetlen irritáció még inkább felerősödik.

A fűtés ugyanis felmelegíti a helyiségben uralkodó levegőt. Ennek hatására pedig a porral együtt a légtérben szálló poratkák jelenléte is fokozódik. A folyamat akár odáig is fajulhat, hogy a beltéren tartózkodás kész kínszenvedéssé válik egy allergiában szenvedőnek.

Adja magát természetesen a kérdés, hogy mi lehet a megoldás? A rendszeres szellőztetésen és a szintén rendszeres jelleggel kivitelezett portalanításon túl olyan fűtési megoldásban érdemes gondolkodni, ami elejét veheti a poratkák élénkítésének. Ebben jelent komoly segítséget a modern infrafűtés.

A modern infrafűtés segítségével enyhíteni lehet a pollenallergiás tüneteket

A korszerű infrafűtés egyik legfontosabb hozzáadott értéke, hogy a lehető legkevésbé kavarja fel a port a lakás légterében. Ennek köszönhetően a légtérben szálló poratkákat sem stimulálja, aminek a hatására pedig a kellemetlen légúti és allergiás tünetek sem erősödnek fel.

Ez úgy válik egyébként lehetővé, hogy az infrafűtés a levegő helyett a környező tárgyakat melegíti. Ennek pedig azon túl is jelentkezik a hozzáadott értéke, hogy a pollenallergiában szenvedők tüneteit sikeresen lehet enyhíteni.

Az infrafűtés hatását ugyanis gyorsabban érezhetjük. Gyakorlatilag másodpercek alatt képes felmelegíteni a környezetében lévő tárgyakat, testeket, a felhasználók legnagyobb örömére. Ennek köszönhetően pedig nemcsak élettani és kényelmi szempontból, hanem anyagi megfontolásból is előnyös lehet az alkalmazása.