Hogyan történik a csontpótlás?

Ha fogaink épségéről van szó, érdemes mindent elkövetni annak érdekében, hogy az elvégzett beavatkozás tartós és garanciális legyen, lehetőség szerint egy életre szóljon.

 

 

Míg a fogpótlás a legtöbb fogászati rendelőben jól kivitelezhető, a csontpótlást ezzel szemben viszonylag kevés helyen képesek kifogástalanul elvégezni. Márpedig a csontpótlás az alapja a jól sikerült fogpótlásnak, a tartósság pedig elsődleges követelmény kell, hogy legyen.

Az alábbiakban a csontpótlást magyarázzuk el közérthetően, hogy ne félj a beavatkozástól, ha sor kerül rá.

A csontpótlás menete

Nagyon sokféle csontpótlási eljárás létezik, de mindegyik alapja, hogy a csont és a nyálkahártya között létrehozzanak, majd fenntartsanak egy meghatározott formájú teret annak érdekében, hogy ott a csontképzés számára kedvező feltételek legyenek. A csontképző sejtek megfelelő környezetben megtelepszenek, szaporodnak, és létrehozzák a csont szilárd gerendázott szerkezetét az érhálózattal együtt.

A legbeváltabb csontpótlók marhacsont vagy humán eredetűek...és itt különösen igaz, hogy a legdrágább csontpótlók adnak legbiztosabb eredményt.  A legbonyolultabb esetekben, ha némi saját csont is szükséges a csontpótlóhoz, napjainkban az állcsontok erre alkalmas területeiről gyűjtik azt össze; ma már nem szükséges egyéb ehhez műtéti beavatkozás - mint régen a csípőcsontból.

 

 

Gyógyulási idő

A kisebb beavatkozások esetén 3 hónappal kell számolni a gyógyulással, míg nagyobb volumenű vagy komplikáltabb, esetleg más rendelőben korábban sikertelen beavatkozás esetén akár 9 hónap is lehet a teljes gyógyulás. Ez normálisnak tekinthető, azonban ezekben az esetekben nyálkahártyához kapcsolódó műtétek is gyakran felmerülnek azért, hogy a megnövekedett csontvolument esztétikus ínnyel egészítsék ki. Ez nyálkahártya- és ínynövelő eljárás is egyben.

Nem érdemes tehát próbálkozni, olyan helyet keress fel, ahol elsőre sikeresen végrehajtják a csontpótlást. Ne kísérletezz, implantológus és implantológus között is rengeteg különbség van. A Halász Klinikán sok problémás esetekkel foglalkoznak, kifejezetten az elrontott esetekre specializálva. Ha azonban elsőre szeretnél végleges megoldást, érdemes a Halász Klinikát választani! A 10 év teljes körű garancia továbbá bizonyítja azt, hogy valóban professzionális helyről van szó.

Csontpótlás nélküli implantáció

Van az az eset, amikor egyes szakemberek a csontpótlást javasolják, míg mások azt mondják, hogy csontpótlás nélkül is van lehetőség implantációra. Ezért is érdemes olyan jól felszerelt helyet és kiváló szakembert felkeresni, ahol CT segítségével analizálják a belső felépítést, ugyanis van esély arra, hogy fellelhető olyan terület, ami implantációra alkalmas. Így feleslegesen vetnéd alá magad a komplikáltabb beavatkozásnak.

Ne kísérletezz fogaid épségével, inkább menj biztosra, és lépj túl hamar az adott problémán, hogy újra önfeledten mosolyogj!