Zsebemben a város - fotópályázat

A Nyíregyházi POKET közösség sem tétlenkedik a pandémia alatt, számos online tartalommal, játékkal készülnek az érdeklődőknek. Légy Te is tagja az ország egyik legaktívabb POKET  közösségnek: https://www.facebook.com/groups/2282233915397989 .

 

 

Legújabb pályázati felhívásuk:
A fotópályázat a "Zsebemben a város" fantázianevet viseli, hiszen arra kérünk Titeket ötvözzétek a zsebkönyveket, a településsel ahol éltek/jártok és mutassátok meg nekünk egy kép formájában!

Mit kell tennetek?
- Vegyetek magatokhoz egy tetszőleges POKET zsebkönyvet,
- Menjetek el sétálni,
- Készítsetek egy fényképet az adott kötetről a városban/a helyi automatáknál stb.
- A képet küldjétek el nekünk a poket.nyiregyhaza@gmail.com-ra, a nevetekkel, illetve a képnek is adjatok egy címet

Beküldési határidő: 2021. április 23.

 

 

Mi az a POKET? Honnan tudom beszerezni?

Zárva a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, sajnos az ajtóban való könyvkiszolgálás is szünetel. A könyveket kedvelők hagyományos könyvet olvasnának elektronikus könyvek helyett. A könyvtár erre is lehetőséget biztosít. Nyíregyházán 2019 november óta lehetőség van a könyvtár előtt található POKET zsebkönyv automatából könyvet vásárolni.

A POKET Zsebkönyvek egy 2018 áprilisában indult kezdeményezés, melynek célja minőségi irodalom terjesztése automatából, elérhető áron, tömegközlekedési eszközökön is könnyen olvasható zsebkönyv formában.

A zsebkönyv formában megjelent könyvek között klasszikus és kortárs szerzők kiadványai egyaránt megtalálhatóak (Szerb Antal, Molnár Ferenc, Csáth Géza, Krúdy Gyula, Karinthy Figyes, Hajnóczy Péter, Háy János, Szabó Magda, Rejtő Jenő, Virginia Wolf, Antoine de Saint Exupéry, Bohul Hrabal, Lewis Carroll Alice, Kira Poutanen).
Legújabb kiadványok:
Ivan Viripajev: Részegek, Romhányi József: Szamárfül, Csáth Géza novellái és ismeretlen rajzai: Fekete csönd, Dzsokha al-Harszi: A Hold asszonyai, Gobbi Hilda: Közben, Rump Tímea:
Levendula hercegnő, Molnár Ferenc: A kékszemű, John Lukacs: A huszadik század rövid története, Otfried Preußler: Torzonborz, a rabló
Amennyiben nem találod az automatában kedvenc köteted online is lehetőséged van megrendelni: https://poketonline.hu/#konyvek