Új sportpark és faültetés Nyírszőlősön

Folytatódik a polgármesteri fásítási program. Ezúttal 55 db előnevelt facsemetét ültettek el Nyírszőlősőn, a Kollégium utcai Közösségi Parkban, Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere és Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője közreműködésével.

 

 

A parkban létesített új szabadtéri kondipark és az új 200 méteres rekortán futókör mellé 13 db kislevelű hárs, 24 db korai juhar, 15 db keskenylevelű kőris és 3 db Kopecky nyárfa került, hogy még zöldebb, még barátságosabb környezet várja a nyírszőlősi családokat. Jászai Menyhért az eseményen elmondta: „Ha ezek a facsemeték növekedni kezdenek, egy nagyon szép ligetes park lesz itt Nyírszőlősön a Közösségi Parkban. Fokról-fokra építkezünk, mindig egy picit hozzá tudunk tenni a meglévő attrakciókhoz, ami azért is fontos, mert a nyírszőlősiek szeretnek ide járni sportolni, kikapcsolódni. Igazi családi park kezd itt kialakulni, és az a célunk, hogy ezt fejlesszük tovább.”

A dr. Kovács Ferenc polgármester által kezdeményezett fásítási program, amelyhez cégek, vállalkozások, magánszemélyek is nagy számban csatlakoztak, ebben az évben is folytatódik. A program keretében idén eddig 11 helyszínen, több mint 150 előnevelt facsemetét ültettek el.

 

 

A „Nemzeti Szabadidős-, Egészség és Sportpark Programnak” köszönhetően Nyíregyházán kilenc helyszínen, köztük Nyírszőlősőn épült új szabadtéri kondipark. Így már összesen 27 helyszínen, minden városrészben elérhető ez az ingyenes sportolási lehetőség. A kilenc, új „D” típusú sportpark mindegyike 15 elemből áll, és 150 m2 alapterületű, gumiburkolattal, akadálymentes megközelítéssel. A kondiparkok mellé, Nyírszőlősön és a Malomkertben egy-egy 200 méteres rekortán futókör is épült.

Fotó: Trifonov Éva