Az esküvő nélkülözhetetlen hozzávalója: a menyasszonyi torta

Az esküvő minden ember életében felejthetetlen pillanatokból tevődik össze. A saját esküvőjén minden egyes szerelmes pár azt szeretné, ha minden a legnagyobb rendben menne és a terv szerint haladna úgy, ahogyan azt már előzőleg megálmodták.

 

 

Így számos olyan tényező van, amelyet érdemes jóval a Nagy Nap előtt leegyeztetni, mint az ideális helyszínt, az elfogyasztandó ételt, a hangulatos zenét vagy a kedvenc és sokak által szeretett menyasszonyi tortát is. Sokaknál ez az édesség adja az esküvő fénypontját, hiszen annál jobb, minél emlékezetesebb marad annak elfogyasztása, persze pozitív értelemben.

Egy tökéletes esküvő receptje

Egy esküvő megtervezése, megszervezése és kivitelezése nem egyszerű feladat, hiszen rengeteg olyan feladattal találkozhatnak a szerelmesek, amelyeket a sikeres és tökéletes esküvő érdekében időben el kell kezdeni megoldani. Torták tekintetében tényleg végtelen lehetőség állhat rendelkezésetekre, azonban érdemes megfontolni a döntést és valóban a lehető legideálisabb megoldást választani, hiszen a vendégek többsége az esküvők után nem csak a szerencsés helyszínválasztást, a finom ételeket, hanem a különleges esküvői tortát emlegetik legtöbbször.

Választhatod a kisebb, pár szeletes megoldást, ha a minimalizmusra törekszel, lehet grandiózus, emeletes, ha szeretnéd, hogy tátott szájjal csodálja a násznép. Lehet egyszerű, díszes, modern, rusztikus, lehet kerek vagy akár szögletes is. Tényleg csak a fantáziád szabhat határt annak, hogy milyen lesz a Nagy Napon elfogyasztott legkülönlegesebb édesség.

 

A menyasszonyi torta fontossága

Tervezhetsz egy nagyobb darabot, de tervezhetsz több kicsit is, mindez attól függ, hogy egyetlen ízzel szeretnéd-e meglepni a násznépet, vagy szeretnél választási lehetőséged biztosítani számukra, több, kisebb torta képében.

Amennyiben megvannak az elképzelések, már csak a megvalósítás van hátra, azaz a tervezést követően meg kell találnod azt, aki meg is valósítja a terveket, és létrehozza azt, amit megálmodtál. Mivel a kinézet, a szín, a forma és a külcsín mellett kifejezetten lényeges az íz is, így nem mindegy, hogy kire esik a választásod.

Amennyiben szeretnéd megtalálni a tortarendelés esetében is az igazit, akkor keresd fel az Esküvőpalota weboldalát, ahol garantáltan megtalálod azt, aki elkészíti álmaid menyasszonyi tortáját.

A torta kifejezetten lényeges hozzávalója az esküvőnek, hiszen mindamellett, hogy finom és az édesszájúak számára is elengedhetetlen, szimbolikus jelentése is van. Jelképezi az édes közös élet kezdetét, kifejezi a pár friss fogadalmát, miszerint életük során segítik és támogatják egymást, valamint osztoznak az örömökben és a bánatban egyaránt.