Mit érdemes tudni az MPL csomagküldésről?

A Magyar Posta csomagküldési rendszere jól működik belföldön. Külföldön sajnos nehezen követhetőek a szállítmányok, de ár/érték arányban még így is biztos befutó. Több olyan szolgáltatást is nyújtanak, amivel rugalmasabbá, kényelmesebbé teszik a szállítást.

 

 

 

A következőkben a Csomagnet.hu segítségével áttekintjük, hogy mit is nyújt a Magyar Posta, milyen előnyei vannak és hogyan tudunk küldeményt átvenni vagy feladni.

A Magyar Postáról általában

A Magyar Posta Magyarországon ugyanúgy szállít küldeményeket, mint a többi, nagyobb futárcég. Kérhetjük a rendelést házhoz, PostaPontra vagy akár automatába is.

Az MPL előnyei

A Magyar Postának nagyon sok előnye van. Ilyen például, hogy a PostaPontok általában rugalmas és hosszú nyitvatartással rendelkeznek, a MOL kutakon egész nap átvehetjük a rendelést. Összesen több mint 3200 pont van, így biztos találunk olyat, amelyik közel van.

Többféle belföldi csomagküldési lehetőség közül választhatunk: pontból pontba, csomagpontból házhoz, háztól házig, háztól csomagpontba.

Értékbiztosítási lehetőség 1 millió forint értékig van, illetve 1 millió forintig utánvétet is kérhetünk.

Átvétel a Magyar Postánál

Amikor szállítmányt adnak fel nekünk, akkor a feladó ki tudja választani, hogy hova kérjük azt, ennek függvényében változik az átvétel. Minden esetben kapunk értesítést a küldemény érkezéséről. Ha házhoz kértük a rendelést, akkor egyszerűen várni kell a futárt, tőle tudjuk átvenni a szállítmányt és kifizetni az utánvét díját, ha szükséges. Házhoz szállításnál kétszer kísérlik meg a kézbesítést, utána 5 napunk van arra, hogy a kijelölt postán átvegyük.

Ha PostaPontra kértük a szállítmányt, akkor az értesítést követően besétálunk a Pontra, és a személyi okmányunkkal át tudjuk venni a rendelést és ki tudjuk fizetni az utánvétet. Amikor pedig automatát veszünk igénybe, az értesítés után elmegyünk az automatához, ott beütjük a kapott kódot és átvesszük, amit rendeltünk, illetve bankkártyával kifizetjük az utánvét összegét.

 

Csomagfeladás online MPL-lel

Online nagyon egyszerűen meg tudjuk oldani az MPL feladást. A Csomagnet.hu-nál például már a főoldalon megtaláljuk a kalkulátort, ahova be tudjuk írni a küldemény adatait, és a rendszer arra egyből kidobja az elérhető ajánlatokat.

Innen ki tudjuk választani a nekünk legszimpatikusabbat, legyen az akár a Magyar Posta. Ezután meg kell adnunk a feladóra és a címzettre vonatkozó adatokat, majd a küldeményre vonatkozó extra szolgáltatásokat, ha kérünk. Ezek után egyszerűen ki tudjuk fizetni a szolgáltatás árát, majd pedig elég várni a futárt, vagy pedig elvinni a legközelebbi Posta Pontra a küldeményt.

A Magyar Posta csomagszállítása könnyen kezelhető, és a postai adottságoknak köszönhetően igen rugalmas, méltán veszi fel a versenyt az ipar szereplőivel.