új Tourinform iroda nyílt Sóstógyógyfürdőn

Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője sajtótájékoztató keretében adták át az új Tourinform Sóstógyógyfürdő információs irodát július 1-én.

 

 

Új helyszínen, megújult formában és plusz szolgáltatásokkal várja a turistákat a Tourinform Sóstógyógyfürdő. Az országos Tourinform hálózat megújulási folyamatának részeként a közel 110 tagú Tourinform családból 22 iroda fejlesztése valósult meg. A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. 24 431 033 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által a 2020-ban kiírt pályázatán. A pályázat a Tourinform irodák felújítására, korszerűsítésére irányult, egységes arculat alakult ki a Tourinform irodák belsőépítészetét illetően, illetve eszközbeszerzésre is lehetőség nyílt.

A korábbi Víztorony helyett a Tourinform iroda a Nyíregyházi Állatpark bejáratával szemben került elhelyezésre. Az új helyszín választása tudatos volt, hiszen az ország leglátogatottabb vidéki turisztikai attrakciója feltehetően több látogatót vonz az irodába is. A fejlesztések célja az volt, hogy európai színvonalú infrastruktúra várja a hazai és külföldi turistákat, felkészült kollégák és széleskörű szolgáltatások fogadják az érdeklődőket Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. Bővült a nyitva tartás is, május hónaptól június 15-ig, illetve szeptember 1-30. között heti 5 napon (szerdától vasárnapig), június 15-től pedig heti 7 napon várja az iroda a vendégeket, 10.00 órától 18.00 óráig.

A pályázat keretein belül lehetőség nyílt kerékpárok beszerzésére is, így az igényekhez igazodva, most már nemcsak a belvárosi TDM irodában, hanem a Tourinform irodában is kölcsönözhetőek kerékpárok. A bérelt biciklikkel nemcsak önállóan barangolható be a környék,hanem szervezett keretek között is. A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a Középkori Templomok Útja Egyesülettel együttműködve állította össze azokat a kerékpáros túraútvonalakat, amelyek segítségével a turisták felfedezhetik Nyíregyháza és a Nyírség történelmi emlékhelyeit és örökséghelyszíneit. A rövidebb- és hosszabb útvonalak között válogatva minden érdeklődő megtalálhatja a számára vonzó ajánlatot. A túrákat szakvezető és idegenvezető kíséri, így a résztvevők az aktív kikapcsolódás mellett érdekes történeteken keresztül ismerhetik meg a térség látnivalóit.

 

 

A pályázati támogatásból beszerzésre kerültek még elektromos rollerek, nordic walking túrabotok és horgászfelszerelések is, melyek szintén elérhetőek a turisták számára.
Az új irodában már ajándéktárgyak is megvásárolhatóak. Jelenleg nyíregyházi hűtőmágnesek, képeslapok és turistaérmék érhetők el, de folyamatban van pólók, bögrék ill. egyéb tárgyak tervezése is.

Tavaly Budapest után, első vidéki városként, Nyíregyházán is megjelentek a világ legnagyobb, nyitott tetős városnéző buszait üzemeltető City Sightseeing piros, emeletes autóbuszai. A jegyek értékesítésére a Tourinform irodában is sor kerül - tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna, Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A turizmus újraindításában kiemelt szerepe van az éves szinten 1,8 millió megkeresést kezelő, megújuló Tourinform hálózatnak. Az irodában dolgozók ismerik legjobban Magyarország turisztikai kínálatát, meghatározó részt vállalnak a desztinációs élménylánc építésében. Fontos, hogy a települések és térségek fogadószobájául szolgáló Tourinform irodákban korszerű, barátságos, 21. századi körülményekkel találkozzanak a vendégek.