Hosszú távú megoldás a munkaerőhiányra – A munkaerő-kölcsönzésről egyszerűen

A gyorsan fejlődő üzleti világban a vállalkozások gyakori nehézsége, hogy a felmerülő problémákra azonnal reagálni kell. Ilyen például a munkaerőhiány problémája is.

 

 

 

Gyors reakció a károk elkerülése érdekében

A pandémia okozta mindenkit érintő nehéz helyzet megmutatta, hogy az azonnali reagálási képesség, az időben történő helyzetfelismerés képessége nagy versenyelőnyt jelenthet egy vállalkozás számára. Ma a munkaerőhiány a legégetőbb probléma, főleg fizikai dolgozók, az úgynevezett kékgalléros szektor esetében. Éppen ezért érdemes utánajárni, hogy milyen lehetőséget tud nyújtani a profi munkaerő-kölcsönzés, illetve, hogy milyen előnyöket hoz magával, miért éri meg ez a foglalkoztatási forma nemcsak rövid, de akár hosszú távon is.

Leveszi a terhek nagy részét a vállalkozásokról

A Beraman Hungary kölcsönző cég munkatársai évtizedes tapasztalattal és elégedett munkáltatókkal, illetve munkavállalókkal a hátuk mögött azt mondják, mindenképpen megéri számolni ezzel a lehetőséggel. Ugyan leggyakrabban a hirtelen beálló, nagyobb létszámú dolgozók pótlására szolgál, de ezenkívül is rendkívül hasznos. Hogy miért?

  • A kölcsönbeadó cég felkutatja a megfelelő munkavállalókat a kölcsönbevevő vállalkozás részére, és a szerződést is megköti velük. Ezután kikölcsönzi őket, ellenérték fejében.
  • A felvétellel kapcsolatos intéznivalók és adminisztrációs feladatok a kölcsönző céget terhelik, így a vállalati partner HR osztályának szabad kapacitása megnövekszik.
  • A munkavégzéshez szükséges előlegek kifizetését, az orvosi vizsgálatok megszervezését, a szállás, illetve az utaztatás biztosítását is a kölcsönző cég vállalja magára.
  • A munkaerő-kölcsönzés díja költségként is leírható, ezáltal adóalap-csökkentő tényezőnek is tekinthető.
  • A kikölcsönzött dolgozók indoklás nélkül is elbocsáthatóak.

 

Munkaerő-közvetítés, mint másik opció

A közvetítés is hasonlóan, három fél között zajlik, annyi különbséggel, hogy miután a közvetítő cég felkutatta az alkalmasnak tűnő jelölteket, továbbirányítja őket a munkaadóhoz. A kiválasztás és a szerződéskötés pedig már az ő feladataik közé tartoznak.

Az egyértelmű előnyök mellett természetesen nem mindegy, melyik céggel köttetik meg az együttműködés. A Beraman Hungary kiterjedt kapcsolati rendszerükkel, a piacon tanúsított becsületes magatartásukkal és a határon is átívelő tapasztalatukkal segítik a vállalkozások fejlődését és zavartalan működését. Adja le Ön is a terhei egy részét, és végezze azt a munkát, amit valóban szeret! A cége pedig meghálálja majd a korrekt és jól átgondolt döntéseket.