Mit játsszatok az esküvőn?

Bár még van egy kis idő, de már gyűjtitek az ötleteket az esküvőre? Nem tudjátok még, hogy milyen programmal színesítsétek a lakodalmat, ami garantált sikert jelent? Nézzünk meg néhány ötletet, amikből akár ti is összeállíthatjátok a számotokra megfelelő variációt!

 

 

 

Örökzöldek és újdonságok

Vannak olyan játékok és programok, amelyek szinte minden egyes esküvőn megjelennek ilyen vagy olyan formában. Ezek azok, amik nélkül nem lehet sikeres egy esküvő sem, mint például a menyasszonytánc, a különböző ivós játékok és persze a menyasszonyrablás. Mivel ezek meglehetősen populárisok, és ha akarnánk sem tudnánk elkerülni, így most nem térünk ki rájuk részletesen, hanem inkább a különböző, izgalmasabb játéklehetőségekre koncentrálunk.

Előfordulhat, hogy bizonyos fogások között kicsit többet kell várni, mint amennyit szeretnénk, így nagyon jól jöhet, ha van a tarsolyunkban egy-két izgalmas játékötlet. Igen jó megoldás lehet például egy jó kis kérdezz-felelek játék, amiben a menyasszony és a vőlegény vesznek részt. A játék igen egyszerű, nincs szükség másra hozzá, mint két székre, két pár cipőre és az ifjú házasokra.

Az első lépés, hogy a két székre leül az ifjú pár, egymásnak háttal. Mindkét fél kap egy férfi és egy női cipőt, azzal a célzattal, hogy azét kell felemelni a játék során, akire igaz az adott kérdés, vagy épp elkövette azt, amiről szó van. A kérdéseket általában a vőfély vagy a ceremóniamester teszi fel, esetleg ennek hiányában egy arra felkért vendég. Ezek meglehetősen viccesre sikerülnek, hiszen valószínűleg a pár mindkét tagja máshogy lát bizonyos kérdéseket, illetve az is kiderül, hogy mennyire emlékeznek jól egy adott múltbéli eseményre.

 

 

Miket érdemes kérdezni?

Ha múltbéli eseményre gondolunk, amelyek kapcsolódnak az ifjú pár életéhez, akkor nagyon jó választás lehet:

  • Melyikük csókolta meg a másikat először?
  • Ki volt az, aki elsőnek kiejtette a nagy jelentőségű szót: szeretlek?
  • A pár melyik tagja beszélt először a házasságról?
  • Egy esetleges veszekedés után ki az, aki először bocsánatot kér, vagy a békülést kezdeményezi?
  • Ki választotta ki úgy a karikagyűrűt, hogy az jó áron legyen?

Ezeken kívül természetesen lehetnek sokkal egyszerűbb, de egyben mégis nehezebb kérdések. Lássunk párat ezek közül is:

  • Ki a türelmesebb?
  • Ki viseli a nadrágot a kapcsolatban, azaz ki az, aki eldönti, hogy mikor mi történjen?
  • Ki jön hamarabb zavarba, vagy épp ki a kreatívabb?
  • Ki néz többet tévét vagy épp készülődik többet egy-egy esemény előtt?
  • A pár melyik tagja a gondoskodóbb vagy épp a romantikusabb?

Ahogy látható, ez utóbbiak már kicsit szubjektívebb kérdések, így a válaszok tekintetében is biztosan lesz eltérés. Igazán mókás lesz látni, amikor mondjuk a “ki viseli a nadrágot” kérdésre mindkét fél a másikat jelöli meg.