A diákmunka és a bérszámfejtés kiszervezésének előnyei

A munkaerő-kölcsönzés egyre elterjedtebb napjainkban. A diákmunka-közvetítés pedig bizonyos szektorokban kiemelt szerepet kap. A vendéglátói és szállodai munkakörökben a legjobb megoldást a diákok alkalmazása kínálja. Az igazán körültekintő munkáltatók bérszámfejtési szolgáltatást is igénybe vesznek, hogy megkönnyítsék a saját életüket.

 

 

Diákmunka előnyei

A hiányzó felnőtt munkaerő pótlására kiváló lehetőség a diákok alkalmazása. Egy felnőtt munkavállaló bérköltsége mindig majdnem duplája a diák fizetésének a járulékok miatt. Diákmunkások esetében csökkentett járulékokkal számolhatunk, és rugalmasan tervezhetjük a munkaidőt. Célszerű a tanulókat olyan munkakörökben alkalmazni, amik nem kívánnak hosszadalmas betanulást. Az alkalmazotti létszám így rugalmasan változtatható, nagyobb projektek esetén, amikor jól jön az extra segítség az egyszerűbb feladatok kapcsán, bármikor felkereshetünk egy munkaerő-kölcsönzőt. A fennálló igények alapján a kölcsönző cég rövid időn belül a rendelkezésünkre bocsátja a megfelelő munkavállalót.

Diákok foglalkoztatása esetén szabadság és a betegszabadság alatti jövedelmekkel sem kell számolnia a munkáltatónak, valamint munkaerő-kölcsönző igénybevétele esetén a toborzás, interjúztatás folyamatától is eltekinthet.

Diákmunka a vendéglátásban

A vendéglátóipar területén szívesen foglalkoztatnak diákokat, hiszen általában fittek, gyorsan reagálnak és talpraesettek problémamegoldás esetén. Leggyakrabban felszolgálóként, hoszteszként, pultosként láthatjuk őket, de gyakran háttérmunkát végeznek az irodában. Ezek a munkakörök nem igényelnek különösebb szakképzettséget, viszont a jó hozzáállás alapvető követelmény. A diákok általában érdeklődőek, empatikusak és tanulni vágynak, így az attitűd is elfogadható. A munkaerő-kölcsönzők gyakran tartanak tréningeket a munkavállalók részére, amely általában a problémamegoldásra, a munkakultúrára és a kommunikációra fókuszál. A jól felkészített munkavállalók minden bizonnyal jobb választásnak tűnnek, mint az utcáról beesett társaik. A tréningek általában a foglalkoztatás ideje alatt is folytatódnak, naprakészen tartva a kollégák felkészültségét.

 

Sok esetben a munkaerő felvételén túl a bérszámfejtési teendőket is kiszervezik külsős cégnek. A WHC munkaerő-kölcsönző bérszámfejtés szolgáltatása hatékony és biztonságos megoldást kínál ügyfelei számára.

Időmegtakarítás a bérszámfejtés kiszervezésével

A bérszámfejtés szolgáltatás igénybevétele esetén mindig ellenőrizzük, hogy elérhető-e a szolgáltatás a saját anyanyelvünkön, és van-e lehetőség online összeköttetésre a folyamatos adatáramlás miatt. A bérszámfejtési szolgáltatás igénybevételével a cégnek nem kell figyelmet fordítania a bérezéssel kapcsolatos adminisztrációra, így jelentős állománya marad a fő tevékenységére fókuszálni.