Magyarországon olcsó a fogászati kezelés

A Magyarországra irányuló fogászati turizmus a fénykorát éli. Népszerűsége évtizedek óta töretlen, köszönhetően annak, hogy szakorvosaink európai viszonylatban olcsón, de kiváló minőségben végzik a munkájukat.

 

 

A svájciak is Magyarországot választják

Egy fogászati helyreállítás Svájcban sem tartozik a legegyszerűbb és legolcsóbb feladatok közé. Pedig a hiányos fogazat vagy a szuvas-gyulladt fogak nemcsak esztétikailag jelenthetnek problémát, hanem az egészségmegőrzés szempontjából sem kedvezőek. A foghiány befolyásolja a rágás hatékonyságát, a rosszul felaprózódott ételek megemésztéséhez a gyomornak több munkára van szüksége, ami emésztési zavarokhoz vezethet. A szuvas fogak fertőző gócként gyulladásos folyamatokat indíthatnak el a szervezetünkben, ami szintén egészségromláshoz vezethet.

Tisztában vannak ezzel a svájciak is, akik ahelyett, hogy a sokszor a helyi túlterheltséggel küzdő, rossz minőségű alapellátást vagy a drága magánklinikákat választanák, inkább külföldön keresnek megoldást. Évente több ezer svájci dönt amellett, hogy külföldre utazik a fogsorának a helyreállítása céljából.

A külföldi kezelés költséghatékony megoldás

A pénzmegtakarítás lehetősége mindenki számára vonzó: minél nagyobb horderejű a beavatkozás, annál nagyobb a megtakarított összeg, annak ellenére is, hogy az utazás és a szállás is pénzbe kerül. Óriási árkülönbségek fedezhetőek fel az egyes országok szolgáltatásai között. Példaként nézzük meg, hogy egy implantátum csavar, és a sebészeti költség átlagosan mennyibe kerül:

Kanadában - 2050 CHF
Svájcban - 1500 CHF
Franciaországban - 1000 CHF
Magyarországon - 559 CHF

… és ebben még nincs benne az esetleges csontpótlás költsége, valamint a további helyreállításhoz szükséges felépítmények, koronák, hidak ára sem. (Ahogy az egyes klinikák és fogimplantátumok árai is lényegesen eltérhetnek egymástól.)

 

Hogy lehet mégis Magyarországon olcsó a fogászati kezelés?

Nem. Nem azért mert rosszabb alapanyagokat használnak, vagy rosszabbak a körülmények és a munka minősége. Sőt! A magyar fogszakorvosok világviszonylatban is a legképzettebbek közé tartoznak, a legmodernebb műszerekkel és anyagokkal végeznek professzionális munkát. Akkor hogy lehet, hogy a svájci árakhoz képest akár 60-70%-kal alacsonyabb árat kérnek a munkájukért?

A válasz a megélhetési és üzemeltetési költségekben keresendő. Magyarországon alacsonyabbak a bérek, bérleti díjak, adók, biztosítások és egyéb, üzlettel kapcsolatos kiadások, ami lehetővé teszi az alacsonyabb díjszabást is.

Nő a verseny a külföldi betegellátás terén

Egyre több fogászati klinika - így a budapesti Jildent Clinique is - teszi fő profiljává a külföldről érkező fogászati turisták ellátását. Az itt dolgozó fogorvosok számtalan elvárásnak tesznek eleget: naprakész szaktudással, többféle nyelv ismeretével végeznek minőségi munkát nap mint nap.

Elsődleges számukra az ügyfelek elégedettsége, hiszen a páciensek pozitív véleményénél és ajánlásánál nincs hatékonyabb marketing.