Hogyan válaszd ki, hogy milyen legyen a karácsonyi dekoráció?

Közeleg az adventi időszak, és a boltok kirakataiból, polcairól sorra köszönnek vissza a karácsonyi dekorációk, így mindannyian érezzük, hamarosan otthonunkat is ünnepi hangulatba kell, hogy öltöztessük. Milyen karácsonyi dekoráció most a legnépszerűbb, mi és hova kerüljön?

 

 

 

Nincs ünnep karácsonyi dekoráció nélkül

A karácsony az év legszebb, varázzsal és szeretettel teli ünnepe, amikor végre mindenki lelassul, felértékelődik az együtt töltött idő, a közös beszélgetések, élmények a szeretteinkkel.

Ahhoz, hogy a felejthetetlen emlékekhez egy bensőséges, meghitt hangulat is társuljon, a karácsonyi dekoráció nélkülözhetetlen. Egy otthon melegét és bájosságát kiemeli, már az adventi hangulathoz nosztalgikus, ünnepi varázst teremt.

Milyen karácsonyi dekoráció közül választhatunk?

Számtalan karácsonyi dekoráció érhető el, különféle stílusú, színösszeállítású és mintázatú, így leginkább csak a képzeletünk szab határt.

Akinek szűkös az ideje, annak az online vásárlás könnyebbséget jelent, így a Kerámia Otthon Vintage lakberendezési webáruház jó kiindulópont. A karácsonyi dekorációk, kiegészítők sora rendkívül változatos, de mindenképp gondoljunk a karácsonyi étkészlet figyelmes kiválasztására, illetve van néhány dekoráció, amely a népszerűségi lista élén helyezkedik el évről évre.

Választhatunk az adventi hangulat megteremtéséhez fényfüzéreket, LED-világítást, az adventi koszorú szinte kötelező, a díszpárnák fokozzák az esték varázslatosságát, illetve mielőtt a lakásba lépünk, egy lábtörlővel jelezhetjük a karácsony közeledtét. Elengedhetetlenek ilyenkor a gyertyák, a girlandok, a kandallóra való zoknik és a karácsonyi figurák, mint a diótörő, a karácsonyi manók.

Egy karácsonyi bögre az esti teához vagy forró csokihoz nélkülözhetetlen!

 

 

Karácsonyi dekorációs ötletek az adventi otthonhoz

Eldöntötted, hogy szeretnéd otthonod adventi hangulatba öltöztetni, mégis elveszettnek érzed magad egy kicsit a rengeteg karácsonyi dekoráció között? Mindenképp érdemes először az alapszínt kiválasztani.

Karácsonyi dekoráció alap színpárosításaként javasolt a piros és zöld, a kék és ezüst vagy az arany és piros, majd ehhez igazodva jöhet a további díszítés.

Kívülről haladva, a bejárati ajtót érdemes egy karácsonyi ajtódísszel, kopogtatóval díszíteni, a lábtörlőt karácsonyi mintásra cserélni, illetve egy nagyobb diótörő figura az ajtó mellett szintén remek ötlet.

A lakásban az előszobát javasolt LED világítással, fényfüzérekkel ellátni, valamint a fogasra, a polcokra, a komódra kis karácsonyi figurákat elhelyezni. Esténként meghittséget ad a hangulatvilágítás, szinte más világban érezhetjük magunkat.

A karácsonyhoz már-már ikonikusan hozzátartozik a kandalló, így ezt - ha nem is igazi - semmiképp se felejtsd el karácsonyi dekorációval ellátni, erre pedig a legalkalmasabbak a girlandok és a kandallózoknik!