Házi sampon hajtípusok szerint

A megfelelő sampon megtalálása nem egyszerű, hiszen már sokunk számára a hajtípusunk meghatározása is gondot okoz. A boltban kapható samponok tele vannak tömve szintetikus anyagokkal, szilikonnal és parabénnel sok más egyéb, káros anyag mellett.

 

 

Jól gondolod, ezek nem igazán tesznek jót a hajadnak. Ha szeretnél róla teljeskörűen gondoskodni, fordulj inkább természetes eredetű szerekhez. Ha pedig van benned még egy kis vállalkozó szellem is, készítsd el saját samponodat. Egyszerűbb, mint gondolnád!

Saját készítésű sampon zsíros hajra

A száraz és a zsíros hajtípusok kezelhetőek a legnehezebben. A Soapcenter segítségével most olyan házi készítésű hajmosószert hozhatunk létre, mely megszelídíti a zsíros és a száraz fürtöket, de megoldást nyújthat a korpásodásra vagy a hajhullásra is. A Soapcenterben elérhető a sampon elkészítéséhez szükséges alap az egyéb szükséges eszközök és anyagok mellett.

Sampon készítése egyszerűen

A samponalap nagyban megkönnyíti a dolgodat, hiszen mindent tartalmaz, amire csak szükséged lehet. Mielőtt munkához látnál, moss kezet és fertőtlenítsd a samponkészítéshez előkészített eszközöket is! Ezt követően mérd ki az alapból azt a mennyiséget, amire szükséged lesz. Tedd egy edénybe, majd alakítsd igényeidnek megfelelően. Illatosíthatod az elegyet vagy hozzáadhatsz különböző hatóanyagokat. Arra azonban figyelj, hogy az illóolaj mennyisége ne haladja meg a teljes sampon mennyiségének 2%-át, a hatóanyagok pedig ugyanennek az 5%-át! A hatóanyagok és az illatanyagok bizony jelentősen módosíthatják a sampon színét és állagát, ez ne okozzon számodra meglepetést!

A mennyiségek kimérését és edénybe helyezését követően az egészet keverd egy kanállal vagy spatulával mindaddig, míg eggyé nem válnak az anyagok. Ez akár 10-15 percig is eltarthat. Miután végeztél, az elkészült sampont öntsd tiszta flakonba vagy üvegbe, és kényeztesd hajad munkád gyümölcsével!

 

 

Erre van szüksége a hajadnak

Nem tudod, hogy az egyes hajtípusokat mivel teheted szebbé, ápoltabbá? Segítünk! A száraz haj legjobb barátja az argán olaj, a jojoba olaj, a ricinus olaj, a keratin, a kollagén és a sárgabarackmag-olaj. A korpásodás megszüntetésére alkalmazd a neem olaj, a Soapcenter polcain fellelhető levendula illóolaj és a taurin átütő erejét. A zsíros hajra a jojoba olaj, a rozmaring olaj, a kollagén és a sárgabarackmag-olaj lehet jó hatással.

Azoknak, akik hajhullással vagy kopaszodással küzdenek, érdemes bevetni a koffein port, a taurin port vagy a jojoba olajat. Ami pedig mindenki hajának jót tehet, az nem más, mint a B5-provitamin, a Panthenol, az E-vitamin és az F-vitamin.

Megfelelő hatóanyagok kiválasztásával samponod igazán személyre szabott és egyedi lesz. Próbáld ki mielőbb, készíts hajtípusodhoz igazodó sampont!