Mi a megbízható költöztetés titka? Mutatjuk!

Mindenki szeretné, ha egy megbízható költöztetés várná, amikor ilyen szolgáltatót keres. Azonban nem is olyan könnyű megfelelő partnert találni erre a munkára. Legalábbis azok számára, akik nem tudják, hogy mire kell figyelni, hogy érdemes partner után kutatni, mik az árulkodó jelek.

 

 

 

A megbízható költöztetés titka

El kell szomorítsam, nincs egyetlen titok. Ellenben vannak árulkodó jelek, melyek arra utalnak, hogy egy céget messziről el kell kerülni. Más jelek pedig épp azt mutatják meg, hogy érdemes az adott céget megbízni a munkával.

Sokan próbálnak azzal előnyre szert tenni, hogy azt mondják magukról, hogy ők a legolcsóbbak a piacon. De valóban olcsó az, ami annak látszik? Bizonyára Ön is ismeri, hogy “olcsó húsnak híg a leve”. Na ez nagyon igaz a költöztetési piacon is. Sajnos sokan bedőlnek még ennek, őket pedig tárt karokkal várják a hiénák. De akkor drága kell, hogy legyen a költöztetés? Közel sem. Ellenben tudnia kell az ügyfélnek, hogy miért és mennyit fog fizetni. A megbeszélt árból pedig nem lehet hirtelen a többszöröse, amint felkerült minden a teherautóra!

Nem egyszerű tehát a helyzet. Ellenben vannak olyan jelek, melyek garanciát adhatnak arra, hogy a költöztetés, amit igénybe tervezünk venni, az megbízható.

1. garancia: Mobil és vezetékes elérhetőség

Ha egy cégnek van két (egy vezetékes és egy mobil) elérhetősége, amin elérhetők ügyfélfogadási időben, az jó jel. Ha pedig nem veszik fel a telefont, és szinte perceken belül visszahívnak, az megint egy plusz pont. Nincs is rosszabb annál, mint amikor késik a költöztető, és nem is tudjuk elérni. Ezt a bizonytalanságot nem kívánjuk senkinek.

2. garancia: Mindent írásban!

Nem lehet elégszer felhívni a költözni kívánó figyelmét arra, hogy mindent kérjen írásban. Legyen szó akár ajánlatkérésről, akár a megbeszélt időpontról, mindenről kapjon (ha nem kap, kérjen) írásos visszaigazolást! Ha egy cég alapból nem ad ilyet, akkor (ha szimpatikusnak tűnik a cég) kérni kell. Ha ezt követően sem küldik el, akkor el kell őket felejteni, nem szabad velük megállapodni, más költöztető után kell nézni.

 

3. garancia: Tudjuk előre, hogy mi történik, ha gond van

Egyszerűen nem vállalhatja azt egyetlen költöztetéssel komolyan foglalkozó cég sem, hogy garantáltan semmi gond nem lesz. Sajnos minden előkészület, minden elővigyázatosság ellenére is előfordulhat nem várt esemény, ami kárral jár. Ez nem törvényszerű, de sajnos benne van a pakliban. A legjobban felkészített rakodó is hibázhat (nagyon ritkán), emberből vagyunk.

Bár a komoly cégek minden esetben próbálják minimalizálni a hibázási lehetőséget, de teljesen kiiktatni lehetetlen. Gépekkel és emberekkel dolgozva is benne van az előre nem látható hiba lehetősége. Ha bármilyen kár éri a megbízót a költöztető miatt, akkor azért vállalniuk kell a felelősséget. Ez lehetőleg legyen leírva is pl. egy ÁSZF-ben. Így előre mindenkinek tiszta, hogy milyen hiba esetén mire számíthat.