K&H gyógyvarázs Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is

A 18. K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázaton 11 kórház és orvosi rendelő nyert  a gyermek intenzív terápiában és a sürgősségi orvosi ellátásban nélkülözhetetlen digitális eszközöket. Az olykor egészen apró innovatív műszerek ugyanis hatalmas segítséget jelentenek: kisebb megterhelést okoznak a beavatkozások során, csökkentik a kórházban töltött időt, gyorsabban felépülhetnek a gyermekek.

 

 

A járvány negyedik hullámának tetőzése miatt az egészségügy a virus megfékezésére és a covidos betegek gyógyítására fókuszál. A mindennapi orvosi ellátásra ezért olykor kevesebb figyelem, szakember, idő jut. Kiemelt szerepe van ezért most az olyan korszerű orvosi műszereknek, amik könnyebbé, gyorsabbá, hatékonyabbá tehetik a diagnosztikát és gyógyítást.

„Állandóság és változás: ez jellemzi támogatásunkat a gyermekegészségügyben. Álladóság, hisz hosszú távon köteleződtünk el. Változás, mert mindig alkalmazkodunk az egészésgügy igényeihez és a technika fejlődéséhez. Ebben a rendkívüli időszakban is, amikor a világjárvány szinte minden figyelmet és támogatást elvon. A K&H gyógyvarázs pályázaton elnyert innovatív orvosi eszközök legnagyobb nyertesei természetesen a gyerekek, de  az egészségügyi szakemberek, orvosok, ápolók munkáját is egyszerűbbé, hatékonyabbá teszi” – tájékoztatott Horváth Magyary Voljc Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat idei nyerteseinek bejelentése kapcsán.

A K&H gyógyvarázs program 18 éve töretlenül támogatja a hazai gyermekegészségügyet. Eddig 501 alkalommal, közel 805 millió forint értékben kaptak új eszközöket a gyermekegészségügyi intézmények, hogy a gyerekek minél könnyebben, gyorsabban gyógyulhassanak és újra egészséges, teljes életet élhessenek. Idén újabb 11 intézmény – 8 kórház és 3 orvosi rendelő – nyert összesen 20 millió forint értékű műszertámogatást főként olyan eszközökre, amelyek segítik a kis betegek intenzív terápiás ellátását.

Az intenzív orvosi ellátás a megfigyelési, az ápolási és a terápiás szakaszban is rendkívül fokozott, magasszintű figyelmet igényel. A napi 24 órás felügyelet és akár 5-10 percenként ismételt vizsgálatok szinte elképzelhetetlenek a mai korszerű berendezések nélkül, amelyek a beteg gyermekek keringését, légzését, testhőmérsékletét és folyadékháztartását folyamatosan monitorozzák. “A nyertes intézmények ahhoz kaptak támogatást, hogy a gyermek intenzív terápiában és a sürgősségi orvosi ellátásban nélkülözhetetlen digitális képalkotó eszközöket magasabb szinten alkalmazhassák. Ilyen például a betegőrző monitor vagy a laparoscopos technikához szükséges full HD felbontású kamerafej, ami kisebb megterhelést jelent a beavatkozások során, csökkenti a kórházban töltött napok számát, így gyorsabban felépülhetnek a gyermekek” – emelte ki Horváth Magyary Voljc Nóra.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nyertesek:

Mátészalka
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Gyermekellátás
1 db betegőrző monitor és hozzá tartozó gurulós kocsi

Nyíregyháza
26. számú gyermekorvosi körzet
POCT labor eszközök