Okosfürdő? Létezhet, akár a Te otthonodban is!

Gondoltad volna, hogy az okostelefonok terjedését követően az okosfürdőszobák is fejlődésnek indulnak? Valószínűleg a legtöbben ismerik az okosotthon kifejezést, azonban a tisztálkodó helyiség kapcsán ez egy kicsit máshogy néz ki.

 

 

De vajon milyen és hogyan is néz ki egy ilyen helyiség? Cikkünkben részletesen bemutatjuk az egyes eszközök működését!

Egészségre figyelő WC

Amikor azt gondolnánk, hogy a saját WC-nk szinte mindent tud, elegáns, modern, de még tartós is egyben, akkor nagyot tévedünk. Nem lehetetlen újat mutatni ezen a téren sem, hiszen például a japánok által kifejlesztett típus az alapvető dolgokon kívül házi laborként is funkcionálhat. Az innovatív toilettek meg tudják vizsgálni a vizeletet, emellett mérik a testünk hőmérsékletét, de még a vérnyomást is ellenőrzik, míg mi elvégezzük a dolgunkat. Az eredmények akár az orvosnál is landolhatnak, amit a WC e-mailen keresztül továbbít a doki számára.

A Mozaikkerámia WC-k azonban sajnos még nem rendelkeznek ilyen funkciókkal. Ettől függetlenül számos egyedi kivitelű, méretű, típusú és tulajdonságú darab közül választható ki a leghigiénikusabb és legelegánsabb modell.

Újraértelmezett hangulatvilágítás

Manapság egyre több világítást szerelünk be a fürdőszobába is, ami nem véletlen. A számos hangulatvilágítás lehetővé teszi, hogy igazán modern és színes helyiséget alakíthassunk ki magunknak. Mivel a ház ezen része többségében sötétebb helyen található, így nem árt azt megfelelő lámpatestekkel, LED-csíkokkal felszerelni. Vannak olyan változatok, amelyek személyi fényrendszerrel rendelkeznek, képesek az aktuális hangulathoz és tevékenységhez igazítani a világítást. Mindez az okostelefonon keresztül valósulhat meg, így bármikor alakíthatjuk a fürdőszoba fényeit.

 

 

Okosmérlegek

Az újfajta mérlegekkel már valószínűleg mindenki találkozott, hiszen egyre több otthonban vannak jelen. Ezek a termékek képesek megállapítani a testtömegindexet, a testzsírszázalékot, illetve mindenféle paramétert, ami az egészséges életmódhoz szükséges. A célkitűzések elérését követően ráadásul virtuális kitűzőket is kaphatunk, amik további motivációval szolgálhatnak a mindennapok során. Ezek az eszközök viszonylag kedvező áron szerezhetőek be, ami nagyban megkönnyíti az okosfürdőszoba kialakítását.

Luxusérzés fürdés után

A legtöbben a törölközőt egyenesen a radiátorra helyezzük, hiszen itt jóval gyorsabban megszárad. Nem utasítana vissza senki azonban egy polcba építhető, gőzölős melegítőt sem, amivel semmilyen egyéb találmány nem tudja felvenni a versenyt. A konyhába tervezett berendezéseket átformálták, hogy azok a tisztálkodó helyiségben is megállják a helyüket.

Végre tehát az otthonodban is lehet szállodai érzésed, ehhez csak pár olyan innovatív terméket kell beszerezned, amelyre valóban szükséged lehet a mindennapos készülődés során.