Ukrán menekülőknek adható vásárlási utalványok igényelhetők a Máltai Szeretetszolgálattól

Nyolcezer forint értékű adománykártyát igényelhetnek térítésmentesen minden ukrajnai menekülő számára az érintetteket segítő szervezetek, önkormányzatok, cégek, vagy akár magánszemélyek is a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól. A karitatív szervezet a KIK hálózat üzleteiben levásárolható adománykártyákat adja át a feltételeknek megfelelő kérelmezőknek, a támogatást a kereskedelmi hálózat összesen 480 millió forintos felajánlása tette lehetővé. Az igényléseket az adomanykartya.maltai.hu oldalon lehet benyújtani.

 

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a KiK Textil és Non-food Kft-nek köszönhetően 60 ezer darab 8 ezer forintos adománykártyát juttat el a Magyarországon tartózkodó menekülő családok részére. Az utalványokat saját programjában közvetlenül adja át a rászorulóknak, a kártyák jelentős részét pedig a szervezet online felületén igényelhetik mindazok, akik szállással, ellátással segítik a menekülőket magyarországi tartózkodásuk idején. Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök szavai szerint „ez az adomány minden Magyarországra érkező menekülő családnak szól, ezért szeretnénk bevonni mindazokat, akik róluk gondoskodnak.”

A KiK adománykártyát az adomanykartya.maltai.hu oldalon lehet igényelni, megadva a darabszámot és az igénylő elérhetőségeit. A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai felveszik a kapcsolatot jelentkezővel és egy csomagban adják át az utalványokat. Adománykártyát az Ukrajnából érkezett menekülő embereket támogató civil és karitatív szervezetek, önkormányzatok, menekülők családtagjait foglalkoztató cégek, valamint a családoknak szállást és ellátást nyújtó magánszemélyek igényelhetnek.

A Máltai Szeretetszolgálat felhívja az érdeklődők figyelmét arra, hogy az igénylésnél úgy határozzák meg a mennyiséget, hogy az ellátott család minden tagja fejenként 1 db utalványt kap, beleértve a gyerekeket is. A kártyát a pénztárnál kell bemutatni a fizetés előtt. A vásárlásnál útlevéllel, személyazonosító okmánnyal igazolni kell a jogosultságot.

A KiK országszerte 106 diszkontáruházban kínál textil és non-food árut, a női, férfi és gyermekruházat mellett háztartási és lakberendezési cikkeket, állateledelt, játékot, kiegészítőket is, ezáltal az alapszükségletek egy része beszerezhető. Az adománykártya értéke 8.000 Ft. A kártyával levásárolható összeg a teljes árukészletre felhasználható és az ország bármelyik üzletében beváltható 2022.07.31-ig.