Nyíregyházi siker a SÉF THE WORLD diákvetélkedőn

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) szakmai együttműködésben a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségével (KÖZSZÖV) „Séf the World!” címmel háromfordulós környezetvédelmi vetélkedőt hirdetett 7–12. osztályos diákok 3-4 fős csapatai számára februárban. A vetélkedő célja a heti húsmentes étkezési nap bevezetésének megismertetése és népszerűsítése volt.

 

 

A nyíregyházi Zöld Akciócsoport a Húsmentes Nap program elterjesztését fontosnak érzi városunkban gyermekeink jövője szempontjából, így az önkormányzatot és minden iskolát értesített a versenyfelhívásról. Nagy örömükre 21 nyíregyházi csapat jelentkezett a vetélkedőre a következő intézményekből: Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola, Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Nyíregyházi SzC Széchenyi István Technikum és Kollégium, Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda, Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna Technikum és Kollégium, Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola.

A résztvevők megismerkedtek a húsfogyasztás csökkentésének környezeti, állatvédelmi, társadalmi előnyeivel, ételkészítési lehetőségeivel. Emellett feladatuk volt a téma megismertetése diáktársaikkal, ötletes akciók segítségével a környezetükben élő emberekkel.
A diákvetélkedőn 150 iskola 300 csapata vett részt, a döntőbe 8 csapat juthatott be, 3 nyíregyházi csapat is bekerült! A díjazottak között a 2. helyezést a Széchenyi István Technikum és Kollégium FruitFighters csapata érte el.

 

 

A Zöld Akciócsoport hálás köszönetét szeretné kifejezni minden pedagógus munkájáért, akik segítették, támogatták a diákokat a „Séf the World!”, Húsmentes Napért környezetvédelmi vetélkedőben induláshoz, részvételhez! Emellett gratulál minden diáknak a vetélkedőben végzett munkájához, aktív, szemléletformáló tevékenységéhez!