Mindenki használja, de kevesen értenek hozzá, mi az?

Alig akad olyan irodai munka, amely során ne kerülne elő az Office csomag teljes palettája. Míg a Worddel így vagy úgy, de mindenki elboldogul, az Excel mindig önálló életre kel, és bosszantó dolgokat művel.

 

 

Ha nem szeretnénk, hogy felesleges óráink menjenek el azzal, hogy a cellákba próbálunk számokat beerőszakolni, majd számológéppel kiszámoljuk az eredményeket, akkor mindenképpen érdemes egy kicsit beleásni magunkat az Excel rejtelmeibe. Mai cikkünkben egy nagyszerű lehetőséget hoztunk el a számodra.

Minden irodistának kötelező!

Ahhoz, hogy bármilyen irodai munkát megszerezz, feltétlenül szükség van arra, hogy megfelelő számítógépes ismeretekkel rendelkezz. Ez nem annyit jelent, hogy be tudod kapcsolni a gépet, vagy tudsz netezni, hanem ennél sokkal többet. Éppen ezért a The Bright Academy Excel tanfolyama csak rád vár, ha valamilyen oknál fogva még nem tudnád használni ezt a rendkívül fontos irodai programot.

Nem kell ahhoz ugyanis könyvelőnek vagy pénzügyesnek lenni, hogy szükséged legyen erre a tudásra, hiszen nagyon sok esetben a jelenléti ív, az irodaszerek rendelése vagy akár különféle nyilvántartások is ebben a programban kerülnek rögzítésre.

A jéghegy csúcsa csak az, amikor bepötyögsz különféle számadatokat vagy szöveges tartalmat. Az igazi Excel-guruk ennél sokkal nagyobb tudással brillíroznak. Az Excel ugyanis olyanokra képes a függvények és a makrók által, amit még a legvadabb álmaidban sem mertél még elképzelni sem. Ezért aztán ha szeretnéd minél jobban végezni a munkádat, akkor mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy képezd ki magad Excelből.

 

 

 

Akár diákoknak is!

Persze nem csupán a dolgozó emberek használhatják, hiszen megannyi olyan képzés van a felsőoktatásban, ahol szintén használják/tanítják/tanulják ezeket a programokat. Éppen ezért ha a minél hatékonyabb tanulás a cél, akkor néha nem árt egy kis kiegészítő kurzust vásárolni magadnak.

Bár tudjuk, hogy mindenki nagyon elfoglalt, mégis azt gondoljuk, hogy egy online kurzust bármikor el lehet végezni, hiszen sem utazni, sem időre becsatlakozni nem kell sehova. Így csak rajtad áll, hogy milyen gyorsan dolgozod fel a tananyagot.

Jóllehet a könyvesboltok polcai roskadoznak az ilyen jellegű könyvek alatt, fontos különbség, hogy a kurzus elvégzése során videókat kell megnézned, feldolgoznod. Azaz a szemed láttára végzi el az oktató a műveleteket, míg a könyvek lapjaira leírt száraz információ nem sokat segít, sőt, inkább elkedvtelenít.

Porold le a tudásodat!

Sajnos az Excel nem olyan, mint a nyelvtudás, azaz nem jön vissza magától. Sőt, a különféle verziók egyre újabb és újabb funkciókkal vannak ellátva, így ha már évek óta nem dolgoztál Excellel, és most szeretnél visszatérni a munkaerőpiacra, akkor mindenképpen tanácsos elvégezni a The Bright Academy táblázatkezelő tanfolyamát.