Aktív kikapcsolódás az osztrák hegyek között

Ausztriának mindegyik tartománya csodás, de Karintia valamiért sokaknak a szíve csücske. Egy karnyújtásnyira található tőle Olaszország és Szlovénia, de aki csillagtúrákkal szeretné bejárni, akár Németországba is átugorhat. Ez a legdélebben elhelyezkedő osztrák tartomány, aminek az a következménye, hogy itt süt legtöbbször a nap, de mivel hegyvidékekben is jócskán bővelkedik, nem ritka az olyan nap, amikor egy kis síelés után meg lehet mártózni a környező tavak hűs habjaiban.

 

 

 

A mozgás kedvelőinek

Akik mostanában keresgélnek, hogy hol töltsenek el egy őszi wellnesshétvégét, vagy hol kirándulhatnának nagyokat, azoknak ajánljuk az ausztriai Hotel OTP Birkenhof**** aktív kikapcsolódást nyújtó lehetőségeit, amelyek nem csupán egy hétvégére, de még egy egyhetes nyaralásra is soknak bizonyulnak. Akár gyalogosan, akár kerékpárral, de még autóval is olyan tájakra lehet barangolni, amelyek örökre az emlékezetünkbe vésődnek.

Az egyik ilyen különleges panorámaút, amelyet autóval érdemes bejárni, a Nockberge Nemzeti Park szívében, Innerkrems és Ebene Reichenau települések között található. Hossza 34 km, számtalan megállóhellyel és kilátóval rendelkezik, akár egész napot is el lehet itt tölteni kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A kanyargós útvonal, a végeláthatatlan alpesi mezők és cirbolya fenyvesek mindenki szívét rabul ejtik. Az 52 kanyarból álló hosszt kiállítások is megszakítják, mint amilyen pl. a „Kővé vált világok” kövület kiállítás vagy a Denevérek – interaktív kiállítás gyerekeknek. A Nockberge Nemzeti Park ezekkel a kiállításokkal, valamint tanösvényekkel igyekszik bemutatni a természet szépségeit, és hogy miként élhet az ember harmóniában a természettel.

Aktív kikapcsolódási lehetőségek

Akik szeretik aktívan, mozgással tölteni még a nyaralással töltött idejüket is, azok számára felejthetetlen élményeket nyújt a Birkenhof Hotelben és annak környezetében eltöltött minden egyes nap. Bármilyen hónapban látogatjuk meg a vidéket, biztosak lehetünk benne, hogy mindig találunk bőven programokat, amik közül nem is lehet választani.

A szálloda környezetében két termálfürdő, valamint egy bobpálya is található. Karintia egyben a leghíresebb gyógyközpont és síparadicsom Ausztriában, de a síelés és úszás mellett várják a lovaglás és a tenisz szerelmeseit is. A környéken található Európa leghosszabb Flow Trail pályája, a Flow Country Trail, amely 15 km-en, akár 8%-os lejtésű ösvényen vagy 2100 méteres magasságban, erdőkön és legelőkön keresztül vezet, majd leereszkedik a 910 méterrel alatta lévő völgybe, így kezdőknek és profiknak egyaránt tartogat kihívásokat.

 

 

Sípályáról egyenesen a fürdőkbe

Egy kis síelés után nemcsak a helyi tavakban lehet lubickolni, de a közeli termálfürdőkben is meg lehet mártózni. Ezek a fürdők a római korban épültek, és a helyiek máig őrzik legendáit. A hotel is egy komplex wellnessoázissal rendelkezik, de akiknek még ez sem elég mozgás, a szálloda falain belül találnak egy Technogym gépekkel felszerelt fitnesztermet, valamint squash és bowling pályát.