Kiváló lehetőség a kombinált kezelés hirsutizmusban szenvedőknek

A szőr természetes módon segíti testünk védekező mechanizmusát, azonban egyeseknél a normálistól eltérő szőrnövekedés tapasztalható. A hirsutizmus, azaz a fokozott szőrnövekedés sok nő életét keseríti meg.

 

 

Az androgén hormonok túlsúlya miatt kialakult betegség szembetűnő tünete, hogy a hölgyek olyan testtájékán is nő szőr, ahol általában csak a férfiaknak szokott. Ez pedig nagyban befolyásolja önbizalmukat, mindennapi életükre mélyen kihat.

Az Aesthetica Orvosi Központ lézeres szőrtelenítése végleges megoldást kínálhat a hirsutizmusban szenvedők számára. Mindezt kombinálhatjuk például az innovatív eflornitin hatóanyagú krémmel, mely hatással van a szőrnövekedésre. De nézzük részletesebben a hirsutizmus kialakulását, és a krémmel történő kezelés hatékonyságát!

Tudnivalók a hirsutizmusról

A hirsutizmus kialakulásáért az esetek nagy többségében a PCOS nevű anyagcsere-betegség a felelős. Más esetekben a genetikai adottságok vagy bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként alakulhat ki a betegség. Az erős, sötét szőrszálak az arcon, állon, háton, mellkason és a karokon is megjelennek, ahol egyébként csak vékonyabb szálak vagy egyáltalán nincs szőr a női testen.

Az igazán frusztráló szőrnövekedés aláássa a hölgyek önbizalmát, nőiességét, mely komoly mentális problémákat is okozhat. Éppen ezért szükség van olyan megoldásra, amely hatékonyan távolítja el a nemkívánatos szőrszálakat.

Miért használjuk az eflornitin krémet?

Az eflornitin krém alapanyag az eflornitin-hidroklorid, mely gátolja a szőr növekedését és vastagodását. Az eflornitin gyógyszerként a hirsutizmus kezelésére készült, vényköteles hatóanyag. Segítségével a szőr elvékonyodik, hosszú távon ritkulni kezd, azonban teljes szőrtelenítést nem várhatunk ettől.

Működési mechanizmusát tekintve a szőrnövekedés egy fontos szakaszára van hatással. Ugyanis a szőrszálak növését elősegítő fehérje működését befolyásolja. Tudnunk kell, hogy csak az újonnan kialakuló szőrszálak kibújását lassítja a krém, így a szőrtelenítésre továbbra is szükség lehet. Viszont a krémmel kent felület simább lesz, és az életminőségünk is javulhat általa.

 

 

A kombinált kezelés hatékonysága

A készítmény csak 18 éves kor felett használható, elsősorban az arcszőrzet növekedésének lassítására. Rendszeres alkalmazása javasolt, mely 4-8 hét után már látványos eredményeket hoz. Amennyiben egy időre szüneteltetjük a napi kétszeri krémhasználatot, sajnos a növekedés felgyorsulhat. A kezelés egyébként nem jár egészségügyi kockázattal.

Azonban érdemes kombináltan, lézeres szőrtelenítéssel együtt használni a krémet. Miután a lézer energiája a szőrtüszőben nyelődik el, így a további szőrnövekedést fogja megakadályozni, míg a krém a follikuláris sejtek növekedésének sebességét csökkenti. Ezáltal a két kezelés jól kiegészíti egymást.