Minden, ami baba-mama

Gyermekünk születése, illetve az arra történő többhónapos várakozás minden család életét felkavarja. Különösképpen igaz ez, ha az első utódunk érkezik. Nemcsak lelkünk, hanem otthonunk is megtelik izgalommal. A szoba kialakítása és festése megtörtént. Jöhetnek a bútorok és egyéb kiegészítők.

 

 

De vajon mindenre gondoltunk? Ehhez nyújt nagyszerű segítséget a Patikamra baba-mama kínálata. Ha valamit elfelejtenénk, itt biztos eszünkbe fog jutni. A hatalmas választék a legkülönbözőbb igényeket is ki tudja szolgálni.
 
A teljesség igénye nélkül tekintsünk át néhány alapvető beszerzést igénylő terméket:
 
Babakocsik

 
Nem túlzás azt állítani, hogy majdnem mindenkinek ez a kategória jut eszébe először. Ez nem is véletlen, hiszen nagyon hamar a mindennapjaink részévé válnak. Bárhova is indulunk, akár gyalog, akár autóval, a babakocsit mindig magunkkal visszük.

A Patikamránál nem fogunk csalódni, biztosan megtaláljuk az igazit. Nagyszerű választás lehet, ha egy olyan szettet vásárolunk, amely tartalmazza a babakocsi vázát, a mózeskosarat és a hordozót is. Ehhez naptető, lábzsák és pelenkázótáska is járhat. Így gyakorlatilag felkészülünk mindenre. Jöhet a hideg vagy éppen szikrázó napsütésben is lehet részünk, csemeténket biztonságban tudhatjuk.
 
Babafészkek
 
Egy babának a születését követően nagyon sok dologgal kell szembenéznie. Szó szerint egy teljesen új világba csöppen. A meleget és biztonságot nyújtó anyaméhből ki egyenesen az ismeretlenbe.

Ezt az „átszokási” folyamatot teszik komfortosabbá a különböző – többnyire 8 hónapos korig ajánlott – babafészkek. Legyen szó nappali szunyókálásról, egy kis játszadozásról vagy éppen pelenkacseréről, ez a termék kéznél lesz.

Kialakításánál fogva lágyan átkarolja babánkat, amely így megnyugtató hatással is bír. Sehol nem kell nélkülöznünk, hiszen bárhova könnyedén magunkkal vihetjük.

 

 
Bébihinták

Legyen egy kicsit a szórakozásé is a főszerep. Hallottunk már olyan babáról, aki nem szeret hintázni? Persze, hogy nem. Hátra, előre, hátra, előre. Mindezt akár egy órán át. Gyermekünk kacarászik, mi pedig jókat mosolygunk. Tökéletes baba-mama program.

Mint szinte minden babával kapcsolatos eszköznél, itt is a biztonságé a főszerep. A biztonsági öv, a huzat anyaga, a váz és a kapaszkodó kialakítása mind elsődleges szempontok.

A hintázás előnyeit hosszasan lehetne sorolni, íme, a legjelentősebbek:

  • szórakoztatja a babát,
  • az anyaméhben előforduló ingerekhez hasonló mozgást tesz lehetővé,
  • fejleszti a képességeket (pl.: egyensúly, koordináció),
  • hasfájás, fogzás esetén nyugtató, figyelmet elterelő hatással rendelkezik.

 
Hamar az egyik leggyakrabban használt otthoni játékká fogja kinőni magát.
 
A fentiekben felsoroltakon kívül természetesen rengeteg más bútort, berendezést és kiegészítőt beszerezhetünk a Patikamra webáruházában. Érdemes tehát szétnézni. Egy dologra jobb, ha felkészülünk. Hosszú órákat töltünk majd a képernyő előtt.