A mobilház előnyei és hátrányai

A mobilházak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nem véletlenül. Hiszen szinte bárhová telepíthetőek, a természet közelségében érezhetjük magunkat, egy igencsak modern és praktikus, fenntartható épületben. Persze nem mindenkinek való ez az életmód.

 

 

Az EcoModul mobilházai egyszerre stílusosak, stabilak és könnyen telepíthetőek. Nyaralóként, hétvégi házként vagy akár üzlethelyiségként is megállják a helyüket – a lehető legszélesebb igényeket kiszolgálva. Az ár-érték arány az egyik legjobb a piacon, ráadásul az ország legnagyobb raktárkészletével rendelkező konténerházakat forgalmazó cégről van szó.

Milyen előnyei vannak egy mobilháznak?

Hosszasan lehetne firtatni a mobilházak előnyeit. Induljunk el kívülről! Itt még csak nem is kell magára az épületre gondolni. A természet lágy ölelése, csiripelő madarak, csend és nyugalom. Egy mobilházat ugyanis ilyen területre tehetünk le gyorsan és egyszerűen.

Ha “bemegyünk”, fenntartható és környezetbarát épületben találjuk magunkat. Így legalább nem ártunk a körülöttünk lévő környezetnek sem azzal, hogy ott vagyunk – ellentétben mondjuk a városi életmóddal. Az épületek energiahatékonysága, önfenntartó jellege pedig a költségeinket is minimalizálja, például ami a fűtés-hűtés számlákat illeti. Mondhatni mindenki jól jár.

Nehézségek és kihívások

Na, de persze azért akadnak hátulütők, nehézségek vagy szebben kifejezve: kihívások is. A mindennapi élethez azért bele kell tanulni az ilyen életmódba, megoldani a vizet, s miegymást. Az infrastruktúra inkább a minimalista életmódot kedvelőknek előnyös, és azoknak, akik nem a sarki boltból szerzik be a napi élelmiszert.

A vásárlás során egyelőre még a bankok is óvatosak a hiteleket illetően, más ingatlanokkal szemben. Igaz, ez esetben még nagyot fordulhat a kocka a jövőben.

A mobilház egyfajta komfortzónán kívüli élményt jelent. Ez valakinek előny, másnak hátrány. Ha pedig üzlethelyiségként van jelen, akkor egyes partnerek lehet, inkább arra vágynak, hogy jól megközelíthető, frekventált részen legyen az iroda. Igaz, egy büfé vagy vendéglátó egység esetén talán pont a mobilház az, amivel a leginkább mobilisan lehet mozogni a turisztikailag kedvelt helyekre.

 

 

Nekünk való a mobilház vagy sem?

Elsősorban ízlések és pofonok, hogy kinek való és kinek nem a mobilház. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a kreatív vállalkozásoknak, a szabad szelleműeknek és a természet kedvelőinek egy ilyen épület minden szempontból főnyeremény. Azoknak is, akik óvnák a környezetet, és minimalizálnák a rezsit és fenntartási költségeket.

A mobilház egy alternatíva. Olyan ingatlan, ami egyre inkább felkerül magánszemélyek, vállalkozások és befektetők térképére. Hiszen a trendek és a piac adott ahhoz, hogy a közeljövőben már ne számítson ritkaságnak, ha valaki egy ilyen helyen él, vállalkozik vagy pihen.