Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei ovisok mentették meg Gömböcfalvát

A Mesél a szemünk játékos pályázatán a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei ovisok bebizonyították, hogy számukra semmi sem lehetetlen, és mindent bevetettek, hogy a négy fal között és a szabadban is segítsék a bajba jutott fénygömböcöket.

 

 

A „Fényjáték az óvodában” pályázat célja az volt, hogy mesés történeteken keresztül megmutassa, az óvodáskorú gyerekek képzelete a mai, egyre inkább digitalizálódó világunkban is korlátok nélkül képes szárnyalni. Nem beszélve arról, hogy a mesék révén még a szemük egészségének védelmét célzó gyakorlatok is élvezetessé tehetők.

A játékos pályázaton jándi, kisszekeresi, mátészalkai, nyíregyházi, paszabi, pócspetri és rozsályi ovisok is részt vettek, minden csoport nyereményben részesült.

Ovisokból kis hősök

Az óvodai csoportok egy játékos küldetés teljesítésével pályázhattak a nyereményekért, amit az óvodapedagógusok a képernyőmentes tartalmakra fókuszáló Plukkido applikációján keresztül érhettek el. A meseszövő app célja, hogy hidat képezzen a digitális eszközök és a gyermeki képzelőerő között, miközben arra készteti a meséket hallgatókat, hogy a kijelző helyett a környezetükre figyeljenek. Ezáltal fejlesztve többek között az empatikus és az együttműködési készséget is, teret adva a kreatív problémamegoldásnak és a sikerélmény aktív megélésének.

A pályázaton résztvevő óvodapedagógusok így vélekedtek a küldetésről:

„A feladatok nagyon gyermekközpontúak, megmozgatják a gyerekek fantáziáját.”
„Végre egy szuper pályázat aminek minden egyes pillanatát imádta az összes gyerek! Annyira elvarázsolta őket ez a világ, hogy másnap is kérdezték: küldött-e üzenetet Villonc?”
„A gyerekek nagyon élvezték a játékot, az esőtánc és a felhőfújás volt a kedvencük.”