Amit nem lehet félvállról venni

Kiváltképp télvíz idején fontos, hogy minden rendben legyen a fűtéssel, ám ha például pici baba van a háznál, akkor akár már ősszel és még tavasszal is érdekes lehet ez a kérdéskör. Ha van olyan szerencsénk, hogy egy újonnan épített ingatlanba költözünk, akkor ott teljesen új berendezések állnak a rendelkezésünkre. Ha viszont régebbi építésű a ház vagy a lakás, amelyben élünk, akkor ott minden bizonnyal már régebbi darabok vannak beszerelve.

 

 

 

Ez pedig magával hozza a további teendőket, amelyeket most ki is vesézünk ebben a cikkünkben.

Minden évben ellenőriztetni kell!

Ha azt gondolod, hogy ezek felesleges körök, akkor nagyot tévedsz. A SaniterLine fűtéshez szükséges kellékeinek részlegén megtalálsz mindent, ami ahhoz kell, hogy újra rendben működjön a fűtési rendszer.

Ehhez azonban feltétlenül szükség van arra, hogy rendszeres időközönként ellenőriztesd otthonod fűtését - természetesen egy megbízható szakemberrel. Ha ezt teszed, akkor egyrészt hatákonyabban fogod tudni felfűteni az otthonodat, illetve ha van bármilyen rendellenesség, azt azonnal ki lehet küszöbölni. Ez utóbbi nagyban hozzájárul ahhoz, hogy valóban biztonságban érezhesd magadat az otthonodban.

Persze mindenképpen óva intünk attól a hibától, hogy szeptember-október környékén kezdj el szakembert keresni, hiszen a főszezonban már olyan fordulatszámon dolgoznak, hogy már csak hónapokkal későbbre tudnak időpontot adni. Éppen ezért érdemes a holtszezonban, azaz nyáron megnézetni a fűtési rendszeredet. Ekkor egyrészt könnyen találsz szakit, másrészt, ha cserélni kell bármit, akkor több időd lesz ennek a kivitelezésére.

Fűts hatékonyan!

Laikusként nem is gondolná az ember, hogy mennyire ront a hatékonyságon akár már csak egy rozsdafolt is.

Márpedig a radiátorok kifejezetten hajlamosak erre, van, amikor elfárad az anyag, lepereg a festék, és megindul a rozsdásodási folyamat. Ha nem állítod meg, ha hagyod, hogy elterjedjen, akkor bizony sokkal több energiába kerül majd elérni a kellő hőmérsékletet, már ha sikerül egyáltalán.

Persze ez csak egy lehetséges probléma a sok közül. És bár az új fűtési rendszerek is elromolhatnak, a túl régiek egészen biztosan elöregednek egy idő után, így biztosan cserére, javításra szorulnak majd.

 

 

A számlán is látszik, ha baj van!

Sokszor annyira észrevétlen egy-egy probléma, hogy a bőrünkön nem is tapasztaljuk. A fűtés megy, a radiátorok melegek, te meg betudod a kornak vagy a fáradtságnak azt, hogy most egy picit jobban fázol.

Persze nem azt mondjuk, hogy egészségtelenül melegre fűtsd fel az otthonodat, hanem azt, hogy ha nem sikerül egészséges, kellemes hőmérsékletet teremteni, akkor érdemes utánajárni a dolgoknak. Legelőször a havi számlákat ellenőrizd. Ha mindig ugyanannyit fizetsz, de egyre jobban fázol, akkor ott a teljesítménnyel lesz probléma, amit haladéktalanul orvosolni kell.

Aggodalomra azonban semmi ok, a SaniterLine és egy kiváló szakember együtt biztosan nagyszerűen megoldja majd az előttük álló feladatot.